Tko odbije raditi za opće dobro, gubi socijalnu pomoć

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2018. u 13:32
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Oni koji će dobiti pozive mjesečno trebaju odraditi od 30 do najviše 90 sati i u tom slučaju će im se socijalne naknade normalno isplaćivati.

Grad Bjelovar u suradnji s Centrom za socijalnu skrb i Komunalcem osmislio je nove regulacije kojima će se primanje socijalne pomoći uvjetovati time da oni koji su radno sposobni, a primaju je, moraju sudjelovati u radu za opće dobro, prenosi Bjelovar.live. Riječ je o jednostavnim poslovima održavanja zelenih površina i slično, a tko se ne odazove tom pozivu, gubi pravo na pomoć.

"Nije to popularan potez, on će sigurno izazvati otpore i prijašnji gradonačelnici ga se nisu usuđivali povući, ali mi želimo uvesti red i u sektor socijale jer to građani od nas očekuju. I stoga ćemo korisnike socijalne pomoći pozvati da radom za opće dobro bez naknade kompenziraju pomoć koju dobivaju od Grada Bjelovara", rekao je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara. 

Oni koji će dobiti pozive mjesečno trebaju odraditi od 30 do najviše 90 sati i u tom slučaju će im se socijalne naknade normalno isplaćivati.

Prema nekim podacima, oko 200 osoba prima pomoć od Grada Bjelovara, od čega je polovica zdravstveno nesposobna za rad.

"Grad Bjelovar za razne socijalne programe godišnje izdvaja nekoliko milijuna kuna i nećemo to gasiti, ali u svemu tome ima onih koji uzimaju pomoć iako su radno sposobni. To nije pravedno prema onima koji nemaju tu sposobnost i zato želimo da se stvari ujednače ovim radom za opće dobro", zaključuje Hrebak.

Komentari (16)
Pogledajte sve

Kad ne dođu na posao u Sabor……..ukinuti im isplatu za taj dan.

ukratko, pogledati Hrebakovu sliku i sve će biti jasno


https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/gradonacelnik-ovog-hrvatskog-grada-donio-je-odluku-tko-odbije-doci-na-javne-radove-gubi-socijalnu-pomoc/7316079/
Pazi ovo !
Kada vasa naknada za javne radove bude veca od naknade za nezaposlene i minimalnog dohotka tada ce vams se ljudi i odazvati. Inace cete zavrsiti na na sudovima. Inace je to robski rad i izivljavanje na dugotrajno nezaposlenima i djelomicno radno sposobnima. Takve sirotinje je u Bjelovaru 200. Od toga su polovica radno nesposobni. Ostali su dugotrajno nezapisleni ili djelomicno radno sposobni.

a pošto se grad bavi zapošljavanjem na crno, bez uplate socijalnog, zdravstvenog i mirovinskog za zaposlene.. i to još prisilnim radom, što vjerojatno krši neke međunarodne konvencije iz doba konc. logora… itd.

Po ovome bi i političari trebali izgubiti pravo na socijalnu pomoć.
Automatski.

New Report

Close