Tele2 kupuje kabelsku televiziju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. siječanj 2018. u 14:18
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Tvrtke očekuju sinergijski efekt od oko 900 milijuna kruna u roku od pet godina od zaključenja sporazuma u drugoj polovini ove godine.

Švedski mobilni operater Tele2 objavio je u srijedu da je postigao dogovor o preuzimanju tvrtke Cable TV Com Hem u nastojanju da stvori vodećeg pružatelja integriranih telekomunikacijskih usluga.

Bude li akvizicija odobrena, nova će tvrtka klijentima tvrtke Com Hem ponuditi i usluge mobilne telefonije dok će Tele2 svojoj ponudi dodati fiksnu liniju i TV usluge.

Novonastala kompanija raspolagat će mobilnom mrežom četvrte generacije (4G) koja će pokrivati 99,9 posto stanovništva Švedske i osiguravati širokopojasne usluge za gotovo 60 posto domaćinstava, navode iz Tele2.

Vlasnici Com Hem-a dobit će 26,9-postotni udio u novoj kompaniji i 6,6 milijardi švedskih kruna (801,7 milijuna dolara) u gotovini, a vrijednost njihovih dionica iznosit će 146 kruna, što je 11,8 posto više nego na jučerašnjem zatvaranju tržišta.

Tvrtke očekuju sinergijski efekt od oko 900 milijuna kruna u roku od pet godina od zaključenja sporazuma u drugoj polovini ove godine.

Investicijska tvrtka Kinnevik u odvojenom je priopćenju izvijestila da će postati većinski vlasnik novonastale kompanije, s 27,3 posto dionica i 41,9 posto glasova. Spremni su također sudjelovati u postupku nadzora regulatora Europske unije i po potrebi provesti mjere zaštite tržišnog natjecanja kako bi omogućili udruživanje, istaknuli su iz te kompanije.

U 12-mjesečnom razdoblju do kraja rujna preliminarni kombinirani neto prihodi nove kompanije trebali bi iznositi približno 31,8 milijardi švedskih kruna a prilagođena operativna dobit prije amortizacije i deprecijacije (EBITDA) 9,2 milijarde kruna.

Komentirajte prvi

New Report

Close