Tedeschi u društvu svjetskih moćnika umjesto Grabar Kitarović

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2015. u 09:26
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Uz Tedeschija otprije su članovi bivši predsjednik uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i poznati odvjetnik Marijan Hanžeković.

Čelnik Atlantic grupe Emil Tedeschi novi je član Trilateralne komisije i jedan od tri predstavnika naše zemlje u članstvu, a zamijenio je Kolindu Grabar-Kitarović koja je izborom za predsjednicu Hrvatske izbrisana s popisa članova, piše Večernji list.

Uz Tedeschija otprije su članovi bivši predsjednik uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i poznati odvjetnik Marijan Hanžeković.

Njezini članovi su ugledna imena iz svijeta politike i biznisa, ima ih od 390, a članom se postaje samo na poziv. Inicijator osnivanja bio je David Rockefeller, a danas su članovi istaknute osobe poput Henrya A. Kissingera, Marija Montija, Madeleine K. Albright, Billa Clintona, Carla Bildta.

Komentari (8)
Pogledajte sve



Čekaj, pa ja sam mislio da su to samo teorije zavjere?

Zašto bi bile teorije zavjere, teorije zavjere bi mogle biti priče o tome što se radi na sastancima trilateralne komisije, rimskog kluba i sl. , a ne njihovo postojanje koje je transparentno i poznato onima koji se razumiju u tave stvari.
Prosječnom neukom građaninu sve što nije poznato je teorija zavjere, a istina je uvijek negdje na sredini.

lp
[/quote]
Morao bi napr. znati da je otac mladog Emila Tedeschija takodjer Emil bio osudjen za vrijeme bivse Juge, osamdesetih godina, na nekoliko godina zatvora kao komercijalni direktor tadasnje Zagrebacke tvornice papira, jer je ukrao nekoliko milijuna dolara pri investiciji u papirni stroj. Taj isti\” tatek\” makon toga postao je direktor Tvornice djecjih cipela Zagreb u Savskoj cesti i od tamo zbrisao u Italiju, prije odlasko u zatvor, gdje su ga cekali vec prije pohranjeni milijuni dobiveni od jedne poznate austrijske firme koja proizvodi opremu za proizvodnju papira. Tamo je spomenuti gospodin, inace veliki komunist i partizancina u ono doba, cekao da mu prodje zastara i kad je stvorena hrvatska drzava, vratio se u \”velikom\” stilu sa svojim sinekom koji se hvalio kako ima \”izvrsne\” naslijedjene trgovacke gene svoga tatice, sa firmom Atlantic paper prodavajuci roto papir za novine. U tome poslu nisu uspjeli pa su se prebacili na prehranu dobivsi u zastupstvo cokoladice Mars i Bount i osnovali Atlantic tradei. Znaci sve to njihovo \”cudo\” temelji se na vec prije ukradjenom novcu! I to je istina i to netko morao znati prije nego sto pise o takvima. Tko ne vjeruje neka pogleda presude zagrebackog suda iz sredine osamdesetih pa ce se i sam uvjeriti.

bio bi i ja samo kad bi mogao.

maske padaju..
“Dobar čovjek se zastidi čak i pred psom” Anton Pavlovič Čehov

ovi to sigurno nisu

New Report

Close