Švedska tvrtka želi graditi tvornicu u Slavoniji te planira otvoriti 250 novih radnih mjesta

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Očekuju li Slavoniju i njezine stanovnike bolji dani?

U daljnjim nastojanjima privlačenja investitora i poticanja gospodarske djelatnosti te otvaranja radnih mjesta u Vukovaru kroz mnoge pregovore s potencijalnim ulagačima tvrtka Bjelin d.o.o., koja je članica grupacije Pervanovo Invest AB iz Švedske, izrazila je zainteresiranost za gradnju tvornice i pokretanje poslovanja u Vukovaru. Kako piše Glas Slavonije, Bjelin je tvrtka koja se bavi drvnom industrijom te posjeduje dvije tvornice, jednu smještenu u Ogulinu i drugu u Bjelovaru. Obje tvornice imaju dugoročne koncesije na drvo, moderne pilane i sušare. Ogulin također ima i modernu tvornicu parketa te pogone za proizvodnju peleta i briketa.

- Samo otvaranjem radnih mjesta u proizvodnji preko postojećih i novih investitora koji će u Vukovaru otvoriti tvornice na bazi domaćih resursa kojima raspolaže Vukovarsko-srijemska županija i država Hrvatska možemo naseliti ovaj prostor i provesti žurno demografsku obnovu prostora najviše devastiranog u Domovinskom ratu. Predstavljamo potencijalnog investitora drvne industrije, tvrtku Bjelin, koja je članica grupacije Pervanovo Invest AB iz Švedske. Imali smo slučaj stranog kapitala, potom domaćeg kapitala, a ovdje je riječ o hrvatskom kapitalu iz dijaspore. Vukovar više nema vremena čekati i želimo da se to što prije riješi, na dobrobit svih građana. Ovdje se govori o minimalno 250 novih radnih mjesta - rekao je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

Stjepan Vojinić, generalni direktor grupacije Pervanovo za Hrvatsku, nešto više je rekao o samom investitoru u Vukovaru.

- Mi smo došli u Vukovar s namjerom da se ponudimo, odnosno želimo lobirati da dođe do natječaja gdje bi se po transparentnim uvjetima ponudile neke količine sortimenata hrvatskog hrasta, kako bi se investiralo u Vukovaru, uz gradnju tvornice i novo zapošljavanje. Imamo jako puno opcija, a naš je prvenstveni plan u Hrvatskoj proizvodnja novih podnih obloga koje smo izumili i patentirali u posljednjih tri do četiri godine. U Hrvatsku ne dolazimo kako bismo uzimali nekome sirovinu, mi ovamo dolazimo da se napravi zdrav temelj za zdravu investiciju. Želimo da natječaj bude po tržišnim cijenama jer će se tu vidjeti tko je proizvođač, a tko je nakupac - rekao je Vojinić.

Komentari (2)
  • mance
    mance 20:21 18.6.2017.

    Visoko tehnološko ulaganje u piljenje slavonskog hrasta. Dobrodošli !

  • Tonebrod
    Tonebrod 12:48 18.6.2017.

    jos uvik ima ljudi koji bi htjeli otvorit nešto u HR? samo dođite doživit će te neprocjenjivo iskustvo..

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!