Svečano obilježen početak radova na novoj tvornici Belupa

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2015. u 13:05
Pixsell

Svečanosti obilježavanja početka radova prisustvovali su i ministar Mirando Mrsić, Siniša Varga, gradonačelnica Vesna Želježnjak, zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić, zamjenik ministra Dražen Pros te saborskih zastupnika i brojnih drugih visokih gostiju.

U četvrtak, 30. srpnja u prisutnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića svečano je obilježen početak radova na dvije nove tvornice Belupa. Kamen temeljac budućih tvornica krutih te polukrutih i tekućih oblika lijekova, na površini od 80.000 četvornih metara, položili su predsjednik Uprave grupe Podravka Zvonimir Mršić i predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić. U svom govoru predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić istaknuo je kako se radi o investiciji vrijednoj 390 milijuna kuna koja bi trebala biti završena početkom 2017. godine i koja je rezultat vlastitog znanja, a udovoljit će ne samo zahtjevima tržišta već i sve većim zahtjevima stranih i domaćih agencijskih regulatornih nadzora.

Predsjednik Uprave Podravka Zvonimir Mršić je istaknuo kako je o lokaciji najveće greenfield investicije u Hrvatskoj odlučeno nakon brojnih analiza i istraživanja.

„Pokazalo se da je najbolje mjesto za ulaganje ovakvog tipa, tvornice kao što je ova koju danas počinjemo graditi, upravo ovdje u Hrvatskoj, upravo ovdje u Koprivnici. Jedan od razloga bio je ekstremno efikasni javni servis prilikom izdavanja svih dozvola (…)“- zaključio je predsjednik Uprave Podravka.

U svom govoru premijer Zoran Milanović istaknuo je važnost Podravke za hrvatsko gospodarstvo.

„Podravka je važan igrač u hrvatskoj ekonomiji, ona je iz godine u godinu sve ozbiljnija tvrtka, ambiciozna je i širi se u jednoj vrlo konkurentnoj grani. Vlada ovom projektu nije poklonila status strateškog projekta, on ga je zadovoljio formalnim kriterijima“- istaknuo je premijer Milanović.

Svečanosti obilježavanja početka radova prisustvovali su i ministar Mirando Mrsić, Siniša Varga, gradonačelnica Vesna Želježnjak, zamjenik gradonačelnice  Mišel Jakšić, zamjenik ministra Dražen Pros te saborskih zastupnika i brojnih drugih visokih gostiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close