Strani investitori žele uložiti više od dvije milijarde kuna u golf centar

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2018. u 11:48
Foto: Thinkstock

Ministarstvo državne imovine će, kako tvrdi skradinski gradonačelnik, udarati tempo, a zajedno će biti uključeni u svaki sljedeći korak.

Tri investitora zainteresirana su za gradnju golferskog centra na Prukljanu, otkrio je skradinski gradonačelnik Antonijo Brajković Šibenskom portalu nakon što je zbog te investicije bio na sastanku u Ministarstvu državne imovine. Golf terene s 18 rupa, pratećim sadržajima poput hotela i restorana, sve skupa vrijedne preko dvije milijarde kuna, gradile bi međunarodne tvrtke iz Njemačke, Nizozemske i Turske.

Ministarstvo državne imovine, pod vodstvom Gorana Marića, nakon 10 godina je konačno pokrenulo potragu za investitorima te je do početka ovog mjeseca prikupljalo neobvezujuće ponude.

– Riječ je o jako vrijednim ponudama koje se kreću oko 370 milijuna eura, a u skladu su s raspisanim pozivom i važećim prostornim planovima. Naime, dvije su zone, turistička koja se prostire na 40 hektara te rekreativno-sportska na 160 hektara – kazao  je Brajković.

Ministarstvo državne imovine će, kako tvrdi  skradinski gradonačelnik, udarati tempo, a zajedno će biti uključeni u svaki sljedeći korak.

Komentirajte prvi

New Report

Close