Što je donijela mirovinska reforma sadašnjim i budućim umirovljenicima?

Foto: promo Foto: promo

U zagrebačkom hotelu Esplanade u petak 26. travnja održat će se konferencija “Mirovina I aktivno starenje” u organizaciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Večernjeg lista pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Što je donijela mirovinska reforma sadašnjim i budućim umirovljenicima? Što smo htjeli postići mirovinskom reformom? Na ta kao i na mnoga druga važna pitanja odgovorit će stručnjaci i ministri na konferenciji „Mirovina i aktivno starenje“, koja će se održati u petak 26. travnja u zagrebačkom hotelu Esplanade u organizaciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Večernjeg lista pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Konferenciju će otvoriti ministar rada i mirovinskoga sustava, Marko Pavić, ministar financija Zdravko Marić i glavni urednik Večernjeg lista, Dražen Klarić. Tom će prilikom biti održana brojna stručna izlaganja i panel diskusije. Mnoge najviše zanima što će se promijeniti sadašnjim umirovljenicima te što će u budućnosti dočekati nove umirovljenike , a o tome će razgovarati Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, Ante Žigman, ravnatelj HANFA-e, Josip Aladrović, ravnatelj HZMO-a, Iskra Primorac, ravnateljica REGOS-a te Predrag Bejaković iz Instituta za javne financije. Pomoćnica ministra rada I mirovinskog sustava govorit će o tome što su resorno ministarstvo i Vlada RH htjeli postići mirovinskom reformom, a svoje stručno mišljenje iznijet će I profesor Hrvoje Šimović sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Josip Aladrović predstavit će ulogu Zavoda u mirovinskoj reformi, a u panel raspravi “Aktivno starenje” sudjelovat će pomoćnica ministra Melita Čičak, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ivo Bulaja, predsjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe i članica Matice umirovljenika, Višnja Fortuna, članica Matice umirovljenika, Zdenka Čuhnil te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve