Što donosi veliki plinski skup u Opatiji

Autor: Poslovni dnevnik , 18. travanj 2013. u 21:59
Očekuje se 170 energetskih tvrtki

Od 8. do 10. svibnja održava se 28. međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin.

Međunarodne susrete s čak dvadeset osam godina dugom tradicijom prati visoka reputacija s izrazitim znanstvenim i stručnim karakterom.

Susreti su bili i ostali najveća arena, na kojoj se putem znanstvenih i stručnih predavanja, panel-diskusija, okruglih stolova i ostalih načina izlaganja te uz potporu brojnih medija, raspravlja o najnovijim dostignućima i kretanjima u području razvoja plinskoga gospodarstva Hrvatske, Europe i svijeta. Tako će, već tradicionalno, i ovog svibnja Opatija ugostiti najveću plinsku konferenciju i izložbu plinske opreme u jugoistočnoj Europi. Trodnevni susret okupit će oko 500 utjecajnih sudionika, renomiranih plinskih stručnjaka iz zemlje i inozemstva. Posebno zadivljuje što se očekuju predstavnici više od 170 poslovnih subjekata, odnosno energetskih tvrtki, poduzeća, kompanija, organizacija, institucija, usko povezanih uz plinsko gospodarstvo iz Hrvatske i petnaestak europskih zemalja.Ovogodišnji program podijeljen je na čak 10 vrlo interesantnih cjelina čime su se pokrile sve aktualnosti koje prate razvoj plinskoga gospodarstva u Hrvatskoj i svijetu.

Više od 50 uglednih predavača iz 10 zemalja Europe održat će zanimljiva izlaganja o aktualnim temama. Posebno zanimljiva su dva pozivna predavanja o temi "Budući pravci razvoja plinskoga gospodarstva". Gerhard Schmitz s Tehnološkog sveučilišta u Hamburgu pokazat će kako vodik i ostale vrste obnovljivih plinova, kao nasljednici klasičnog plina, mogu pridonijeti sjedinjavanju i postizanju komplementarnosti elektroenergetskog i plinskog sustava, a Lilit Cota iz Ine pokušat će u okviru svog izlaganja razjasniti hoće li enormne zalihe plina iz nekonvencionalnih ležišta utjecati na sniženje njegove cijene. Također valja istaknuti temu pod naslovom "Prikaz efikasnijih tehnologija za korištenje plina i obnovljivih izvora energije". Budući da liberalizacija plinskog tržišta donosi sa sobom i velike promjene ove godine organizirana je i interaktivna panel-diskusijapod naslovom "Trenutačno stanje i budući razvoj otvorenog tržišta prirodnog plina u Republici Hrvatskoj".

Komentirajte prvi

New Report

Close