Starwood Hotels traži nove partnere u Hrvatskoj, htjeli bi Zadar i jedan otok

Autor: Marija Crnjak , 18. prosinac 2013. u 09:50
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Potpisali su novi ugovor s HUP-om na 15 godina. Ciljaju i na Crnu Goru, surađivat će s ljubljanskim hotelom Mons.

Svjetska hotelska grupacija Starwood hotels&Resorts Worldwide, koja je u utorak potpisala novi ugovor s HUP-om Zagreb Anđelka Leke, u sklopu širenja u regiji zainteresirana je i za hrvatsko hotelsko tržište, a od destinacija najviše ih zanima Zadar i jedan od otoka.

Potvrdio je to za Poslovni dnevnik Robert Koren, potpredsjednik Starwooda za Italiju i središnji Mediteran, no uz napomenu da Starwood traži isključivo stabilne i kredibilne hotelske tvrtke jer je riječ o dugoročnoj suradnji. “Trebamo investitore koji imaju kredibilnost i razumiju hotelski biznis. Potraga novih partnera u Hrvatskoj nije lak posao, iako potencijalnih partnera ima. Ne želimo, međutim, brzati, želimo uzeti dovoljno vremena da se stignemo uvjeriti u to da je to partner s kojim možemo surađivati”, objašnjava Koren, koji je optimističan kad su posrijedi investicije u hrvatski turizam.

“Ulazak u Europsku uniju poslužit će kao odskočna daska za Hrvatsku koja će u idućih pet godina sigurno naići na veći interes ulagača te gostiju. No, u privlačenju ulagača Hrvatska mora biti malo fleksibilnija, i u tom smislu mogla bi se ugledati u Crnu Goru”, kaže Koren. Starwood nema nijedan hotel u Crnoj Gori, no o tome također razmatra, a kad je riječ o regiji, nedavno je potpisana nova suradnja s ljubljanskim hotelom Mons, koji se otvara iduće godine.

Kao primjer dobrog partnera Starwoodov direktor navodi HUP Zagreb, koji s tim svjetskim lancem hotela surađuje već 20 godina kroz hotele Westin i Sheraton. Leko i Koren u utorak su potpisali novi ugovor na 15 godina.

“Naša suradnja značajno je utjecala na razvoj hotelijerstva u Zagrebu i na nacionalnoj razini. Sheraton i Westin suradnjom sa Starwoodom ušli su na međunarodno tržište, bez te suradnje to se ne bi dogodilo”, kazao je Anđelko Leko, najavljujući obnovu obaju zagrebačkih hotela vrijednu oko 76 milijuna kuna. Razmatra se mogućnost da Starwood uđe i u dubrovački dio Lekina portfelja. U Hotele Dubrovačka rivijera u Mlinima i Srebrenom Leko ulaže oko 50 milijuna eura, a građevinski radovi trebali bi početi u siječnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close