Stanari podižu tužbu protiv Coninga u vlasništvu Čačićeve supruge

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2012. u 09:38
PXL

Radi se o sanaciji vrijednoj više od 250 tisuća kuna koju je Coning priznao i obećao izvršiti, no do danas to nije učinio.

Stanari zgrade Miroslava Milića 4 u Španskom podići će tužbu protiv investitora svoje zgrade, tvrtke Coning, koja je u vlasništvu supruge prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, zbog loše izvedenih radova i zato što nije izvršena dogovorena sanacija, piše Večernji list.

Radi se o sanaciji vrijednoj više od 250 tisuća kuna koju je Coning priznao i obećao izvršiti, no do danas to nije učinio. Na reklamaciju se obvezao tadašnji direktor Coninga Željko Uhlir koji je u veljači ove godine unaprijeđen u državnu službu pa trenutačno vodi Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Sporna zgrada na broju 4 useljena je 2006. godine, a već 2008. sudski vještak utvrdio je propuste te naložio popravak. U nalazu vještaka stoji kako propusta ima u cijeloj zgradi, no najviše je procurenja na pješačkom platou pa za vrijeme velikih kiša prokišnjava garaža.

"Od tada su radnici dolazili nekoliko puta, ali nikada nije napravljena prava sanacija. U travnju ove godine započeli su posao, ali ga nisu dovršili, a ono što se moglo napraviti u 10 dana oni su radili četiri mjeseca", rekao je predstavnik stanara Zlatko Tomašić te dodao da popravke izvodi Coning i njegova tvrtka kooperant Tempo, s čijim su djelatnicima posljednji put kontaktirali u kolovozu. "Nakon mjeseci radova mogu konstatirati da nije otklonjena osnovna pogreška jer i dalje dolazi do procurenja. Mjesta koja su curila cure i dalje, zidovi su i dalje mokri, a saniranje procurenja stubišta i spojeva nadstrešnica i fasade nisu ni započeti", požalio se Tomašić.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close