Stanari namjeravaju tužiti Grad, državu i Sveučilište?

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2013. u 10:20
Boris Jukić (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Šest vlasnika je prije tri godine moralo napustiti svoje domove, a razlog je gradnja pomoćne zgrade Muzičke akademije.

S početkom nove akademske godine Muzička akademija napokon bi trebala započeti nastavu u novoj zgradi na Trgu maršala Tita. Ta je vijest obradovala studente i profesore, no stanari susjedne zgrade u Prilazu Gjure Deželića na koju se naslanja novo zdanje ponovno dižu glas, piše Večernji list.

Šest  vlasnika je prije tri godine moralo napustiti svoje domove, a razlog je gradnja pomoćne zgrade Muzičke akademije. 'Sve je počelo kada su srušili susjednu zgradu da bi napravili novu. U rušenju je oštećena i naša zgrada, nakon čega više nije bilo sigurno stanovati u njoj ', objasnio je predstavnik stanara Boris Jukić. Svih šest obitelji sada živi u iznajmljenim stanovima koje je u početku plaćao izvođač radova, tvrtka Nexe gradnja d.o.o., koja je u međuvremenu to prestala činiti. Obvezu da financira najam stanova preuzela je Muzička akademija, no za deset posto manji iznos.

'Razliku u cijeni najma sada plaćamo mi. Iselili smo se iz svojih domova, obećali su riješiti naš problem, no nikada nisu', kazao je Jukić. Stanari se još nisu obratili sudu, na vještačenja su potrošili 100 tisuća kuna, a ako im se stambeno pitanje ne riješi, spremaju tužiti Grad, državu i Sveučilište.

Komentirajte prvi

New Report

Close