Stablo vam je palo na automobil? Evo što trebate učiniti da naplatite štetu

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2019. u 13:40
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ako trebate službeni zapisnik o prirodi, težini i okolnostima nastanka štete, obratite se policiji na telefonski broj 192.

Evo što trebate učiniti ako vam je stablo oštetilo osobni automobil.

Prema informacijama Državne uprave za spašavanje, ako je stablo ili neki veći predmet još na vašem automobilu i ne možete ga sami maknuti, trebate pozvati vatrogasce na telefonski broj 193. Oni će izaći na teren i maknuti ga, piše tportal.

Ako trebate službeni zapisnik o prirodi, težini i okolnostima nastanka štete, obratite se policiji na telefonski broj 192.

Ako živite u Zagrebu, obratite se na besplatni telefon Zagrebačkog holdinga 0800 818 919. 

Osiguranje

Najbolje bi bilo da nazvete svoju osiguravateljsku kuću i provjerite što u tom slučaju napraviti kako bi vam priznali nastalu štetu. Ovisno o vrsti osiguranja automobila, trebali biste dobiti upute u postupcima naknade štete. Neki osiguravatelji kažu da je dovoljno da slikate situaciju na licu mjesta. Naravno, trebate doći i kod njih na procjenu štete.

"Procedura je takva da ovisi kome pripada to stablo ili određeni predmet. I onda se može, kad se sazna tko je nadležan, pokrenuti postupak, odnosno aktivirati polica", kaže Mladen Mesec iz Croatia osiguranja kaže. 

U slučaju da vam je automobil uništilo drvo s javne površine, štetu bi vam morala platiti lokalna samouprava. Njihova je dužnost brinuti se o drveću koje se nalazi uz uz cestu, a plaćaju i osiguranje, piše 24 sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close