Srb: Treba raščistiti kakva veza postoji između Ostojića i EPH

Autor: Agencija VLM , 27. listopad 2012. u 12:40
Predsjednik HSP-a Danijel Srb / PXL

U slučaju stana ministra Ostojića radi se, smatra Srb, o pogodovanju i prvorazrednom sukobu interesa.

Iz medijsko-obavještajnog rata koji je izbio evidentno je da se radi o borbi za nadzor nad obavještajnim službama. Otkrilo se i da postoje zlouporabe u sustavu. Inzistirat ćemo na tome da se ustroji pojačani nadzor nad njegovim korištenjem – poručio je predsjednik HSP-a Daniel Srb u Osijeku.

Problem je, dodao je, što se obavještajne službe ne koriste "u zaštiti državnih, već političkih, stranačkih interesa i stvaranja prednosti". Po njegovu mišljenju, u slučaju stana ministra Ranka Ostojića formalno se ne radi o sukobu interesa.

– Ali sadržajno gledano, to je prvorazredni sukob interesa! Ako visoki državni dužnosnik stanuje u stanu vlasnika jednog od najvećih medijskih koncerna, onda o tome mora raspravljati Povjerenstvo za sukob interesa. No, zakonom je, nažalost, onemogućeno puno konstituiranje Povjerenstva – istaknuo je čelnik pravaša. Omogućiti nekome da iznajmi stan u doba kada je na tržištu toliko praznih nekretnina, nastavio je, "zapravo je pogodovanje". Upravo je stoga ministar trebao, stava je Srb, zatražiti suglasnost Povjerenstva.

– Treba raščistiti i kakva veza postoji između Ostojića i EPH – poručio je. Osvrnuo se i na nedavno otkrivanje masovne grobnice u zagrebačkim Gračanima iz svibnja 1945. U njoj su, naveo je, pronađena 783 tijela, među kojima je i 30 dječaka.

– Pogubljen je cijeli jedan razred učenika vojne škole. Zna se da su to učinili pripadnici tzv. antifašističkih pokreta, ali kako to da nitko ne traži odgovornost za taj zločin? U kakvoj mi to državi živimo da se takvi zločini skrivaju? – pita se Srb.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close