‘Sinidkati imaju pravo na akcije koje poduzimaju, a ja nemam potrebu komentirati njihove zahtjeve’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. prosinac 2012. u 14:46
Željko Jovanović (PXL)

Danas oporba uopće nije htjela iskoristiti raspravu da bi ukazala na neke bitne probleme, nego su izveli još jedan igrokaz.

Sindikati imaju pravo na sve sindikalne akcije koje poduzimaju, izjavio je danas ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, upitan kako tumači najavu sindikata da će pokrenuti referendum o njegovoj smjeni.

"Sinidkati imaju pravo na sve sindikalne akcije koje poduzimaju, a ja nemam potrebu komentirati njihove zahtjeve", rekao je Jovanović novinarima u Hrvatskom saboru. Upitan za komentar smanjenja izdvajanja za njegovo ministarstvo u državnom proračunu za iduću godinu, ministar je kazao kako danas izglasani proračun neće ugroziti ni jedan projekt Ministarstva, od predškolskog odgoja do doktorskih studija.

Novinare je zanimao i njegov stav oko HDZ-ovog napuštanja sabornice tijekom rasprave i glasovanja o amandmanima na prijedlog državnog proračun u znak prosvjeda jer, kako tvrde HDZ-ovci, Vlada uopće nije raspravila zastupničke amandmane na proračun. "Time su pokazali koliko im je važan proračun, a koliko scenski nastup", odgovorio je Jovanović.

Upitan je li Vlada raspravljala o oporbenim amandmanima odgovorio je: "Danas oporba uopće nije htjela iskoristiti raspravu da bi ukazala na neke bitne probleme, nego su izveli još jedan igrokaz. Od igrokaza se ne živi".

Komentirajte prvi

New Report

Close