Schulz: Hrvatska je pionir europskog duha

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. srpanj 2013. u 00:23
Martin Schulz, Sanja Music Milanovic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Po njegovim riječima, doprinos hrvatskih građana zajedničkom europskom projektu sve će obogatiti. “Predstavite nam svoje ideje i inicijative, veselimo im se”, dodao je.

Kao "pionir europskoga duha", Hrvatska je dokazala da se odlučnošću i radom može do članstva u Europskoj uniji, rekao je u ponedjeljak rano ujutro predsjednik Europskoga parlamenta Martin Schulz na proslavi hrvatskog ulaska u EU na zagrebačkome Trgu bana Jelačića.

"Hrvatska je pionir pravog europskog duha: vi ste uspostavili institucije utemeljene na vrijednostima demokracije, pomirenja i vladavine prava, reformirali ste gospodarstvo i učinili ga konkurentnim te dokazali da se do članstva u Uniji može odlučnim djelovanjem i napornim radom", rekao je Schulz.

Po njegovim riječima, doprinos hrvatskih građana zajedničkom europskom projektu sve će obogatiti. "Predstavite nam svoje ideje i inicijative, veselimo im se", dodao je.

"Od osnutka Europska je unija bila obećanje mira, a za zemlje zapadnoga Balkana Europska unija i integracija značili su magnet mira i promjene", rekao je Schulz i dobrodošlicu u Uniju građanima Hrvatske poželio riječima: "Dobrodošli kući".

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ako je Schulz prodavao knjige možda je i pročitao koju.
Hrabri historijski hrvatski narod koji je branio Europu dobio je naslov
antemurale christianitatis (predziđe kršćanstva) i bio na bojištu preko
dvije stotine godina da spasi europsku civilizaciju. Zasluženi naslov dodijelio je 1519. papa Lav X.
Ugovorom sa Svetom Stolicom u VII. stoljeću Hrvati su obećali papi
da sa nikim neće prvi zaratiti i tuđe zemlje osvajati, ali da će uvijek
braniti svoje i živjeti u miru sa drugima.
Ratnom umijeću i viteštvu po brojnosti malom hrvatskom naroda čudili su se i
njegovi neprijatelji do danas (zadnji primjer brojčano i u oružju neusporedivo nadmoćnija srpska vojska u Vukovaru, koja je na kraju potpuno potučena u Domovinskom ratu).

Veliki svjetski vojskovođa Napoleon je rekao “Kada bih imao sto tisuća Hrvata osvojio bih cijeli svijet, uvjerio sam se da nema boljih i hrabrijih vojnika”

Schulz, bivši prodavač knjiga koji nije završio srednju školu, revitalizirao je SPD svojim iskrenim nastupima. Birače privlači obećanjima da će se boriti za socijalnu pravdu i protiv krajnje desnog populizma.

New Report

Close