Saniraju stijene za 30 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 19. veljača 2016. u 08:41
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Veliki posao u Omišu.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller i omiški gradonačelnik Ivan Kovačić potpisali su ugovor po kojem će Fond s nešto više od 30 milijuna kuna finacirati sanaciju stijena iznad Omiša. Riječ je o zahvatu koji se proteže u dužni od 2000 metara i visini do 75 metara.

Radovi bi trebali biti završeni za dvije godine, a već su poptisani ugovori s projektantima, nadzornim inžinjerima i izvođačima radova. "Izvođač će preuzeti odgovornost za izvedbeni projekt i napravit će ga u sljedećih mjesec i pol, s detaljnim planom 'napadanja' stijena. Mislit ćemo i na turstičku sezonu, ići ćemo 'na ruku' Gradu Omišu i sve će biti pod vrlo velikom paskom stručne javnosti", kazao je Müller istaknuvši da će se koristiti "sustav koji se dosad vrlo rijetko koristio u Europi, primjerice, najjače mreže koje će moći zaustaviti 'đule' od 5000 kg". 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Gradis kucu gdje ne smijes a onda ti drzava pomaze.kao ovi oko karlovca ,hoce imati svoju plazu na rijeci a onda svake godine poplava. A vidi se da su se mostovci verzirali u kombinacije.odma lova kapa iz proracuna cim su zasjeli

Razlika izmedju 30 mio. € i 30 mio. kuna je ogromna. Cudno da Poslovni pravi ovakve greske!?

New Report

Close