Saborski zastupnik dijaspore: ‘Treba ih rastjerati suzavcem i pendrekom”

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2016. u 10:41
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Željko Glasnović, jedan od trojice zastupnika novog saziva Hrvatskog sabora koje je izabrala dijaspora, na svom je Facebook profilu vrlo je grubo napao studente Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji su se pobunili protiv dekana Vlatka Previšića i rektora Damira Borasa.

Objavu zastupnika Glasnovića prenosimo u cijelosti i bez komentara:

Poražene političke snage i njihovi korisni idioti započeli su medijski linč profesora Vlatka Previšića na Filozofskom fakultetu. To je već viđeni ofucani scenariji na demonstracijama Radija 101, georgijana na Trgu bana Jelačića.
Taj društveni performans izvode razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost. Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u.

Ta manjinska banda od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista blokira rad fakulteta i sprječava studij više od 7 000 polaznika FF.

To su nasljednici onih koji su trgali križeve s vratova hrvatske djece u osnovnim školama i prebijali one koji su bili pametniji, bogatiji, ljepši. Taj fenotip podivljaloga titojungenda može se lako prepoznati: imaju blijedi ten kao da su robijali u KPD Zenica, vratovi su im kao pet kuna, imaju duge prste od igranja video igara, a glave su im u odnosu na tijelo nesrazmjerne veličine. Kineska poslovica kaže: iza debelog lica kuca tamno srce. Njihove AVNOJ face, ne pokazuju ni najmanji trunak ikakve emocije. Patološki mrze sve što je hrvatsko i žale za izgubljenim privilegijama njihove propale države. U razvijenim demokracijama kad manjina tlači većinu to se rješava pendrekom i suzavcem. Predlažem osnivanje zaklade koja će omogućiti jednosmjerno, bespovratno putovanje mladih titoista i njihovih vođa sa neobrijanim nogama za Piongjang. Tamo će imati sve vrijeme svijeta uvježbavati vlastitu kvazi demokraciju. Tamo kao njihovi djedovi i bake mogu vječno pjevati: saditi ćemo žito iz neba, dok gladna Amerika i Engleska gleda.

Komentari (40)
Pogledajte sve

opet recikliraš temu staru tjedan dana.

Tema je još vrlo aktuelna dok god nečastivi živi na Filozofskom i dok se ne napravi lustracija i deratizacija štakorčina.

Pero opet recikliraš temu staru tjedan dana.
Zar nema ništa drugo u ovoj državi vrijedno komentiranja ?

Podršku samoproglašenom Plenumu medijski istupajući, sudjelujući ponekad u njihovim raspravama daju rijetki od profesora s FFZG-a, kojih je najčešće od jednog do petnaestak.

Podržava ih Forum mladih SDP-a, te Centar za ženske studije, znači uglavnom lijevo-liberalne udruge i uvijek ista stranka.

Tako su se među pobunjenih dvjestotinjak mlađih osoba ispred zgrade FFZG-a na zadnjim prosvjedima mogli vidjeti “studenti” SDP-ovac Ranko Ostojić, izbačena SDP-ovka Aleksandra Kolarić, predsjednica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, te vječna prosvjednica Urša Raukar, kao i Branimir Pofuk.

> Spletke, laži i ‘studentski’ prosvjedi

“Od početka je zapravo jasno da je pozadina, politička.
Radi se o borbi za sve pozicije koje možete postići, a Filozofski fakultet je vrlo važan u toj konstelaciji.
Osim toga, ima jedna osoba koja je tu sigurno posebno motivirana i prisutna od početka, a naravno da nije jedina – to je profesor Neven Budak.

Koji je bio dekan našega Fakulteta, i kao dekan našega Fakulteta on je srozao razinu studija na fakultetu kao nitko prije niti poslije njega.
On je želio biti rektor Sveučilišta i nije dobio potporu našega fakulteta i vjerojatno je stoga podigao zahtjev za razrješenjem dekana i za razrješenjem rektora”,

zaključio je akademik Mislav Ježić gostujući u televizijskoj emisiji.

Peternel:
…” ljevica opravdano nervozna “jer gubi uporište po uporište i njihov društveni utjecaj svakodnevno je sve manji. Izgubili su utjecaj u vladi,
kulturi specijalno,
u Saboru,
nemaju predsjednika republike,
nemaju akademiju znanosti i umjetnosti,
sveučilište,
olimpijski odbor,
društvo filmskih umjetnika,
liječničku komoru…
jednostavno padaju jer su im potrošene/ otrcane ideje i ljudi!”, zaključio je dr. sc. Peternel.

Dr. sc. Igor Peternel, dopredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) komentirao je jučer da je dekan razriješen, “ali na Filozofskom upravo počinje plenum studenata i odmetnutih profesora.
Sada su pak nezadovoljni što je svjetonazorski pogrešan i Previšiću previše bliski prodekan postao dekan.
Doduše u penziju ga ne mogu potjerati jer ima 43 godine.
Možda je najbolje da skinu maske i izaberu Ranka Ostojića za dekana.
Ionako će u SDP-u izgubiti!”

“Aktualni sukobi na Filozofskom fakultetu, najava blokade i verbalni rat su paradigmatični primjer nedovršene demokratske tranzicije unutar akademske zajednice i na sveučilištima.”

“Javna je tajna da se na Filozofskom fakultetu, na Fakultetu političkih znanosti, a i mnogim drugim odgojno-obrazovnim ustanovama godinama reciklira bivši titoistički, praksisovski i neomarksistički sveučilišni kadar koji desetljećima obrazuje mlade generacije studenata u a-nacionalnom i u militantnom sekularističkom smjeru.

Javna je tajna također da je tzv. znanstvena zajednica, a pogotovo iz redova post-marksističke i neojugoslavenske “profesorske”, nomenklature puna kvazi-znanstvenih radova iz domene pseudo-marksističke znanosti ili smiješnih doktorata stečenih za vrijeme SFRJ na temelju podobnih egzegeza i elegija, papazijanskih reinterpretacija primjerice Kardeljovog “radničkog samoupravljanja” koji su čudnovato preko noći nestali ili mutirali kasnije nakon raspada Jugoslavije u apologetska djela u čast liberalne demokracije i euro-atlantskih integracija.

Aktualni sukobi na Filozofskom fakultetu, najava blokade i verbalni rat su paradigmatični primjer nedovršene demokratske tranzicije unutar akademske zajednice i na sveučilištima.

Javna je tajna da se na Filozofskom fakultetu, na Fakultetu političkih znanosti, a i mnogim drugim odgojno-obrazovnim ustanovama godinama reciklira bivši titoistički, praksisovski i neomarksistički sveučilišni kadar koji desetljećima obrazuje mlade generacije studenata u a-nacionalnom i u militantnom sekularističkom smjeru. Javna je tajna također da je tzv. znanstvena zajednica, a pogotovo iz redova post-marksističke i neojugoslavenske “profesorske”, nomenklature puna kvazi-znanstvenih radova iz domene pseudo-marksističke znanosti ili smiješnih doktorata stečenih za vrijeme SFRJ na temelju podobnih egzegeza i elegija, papazijanskih reinterpretacija primjerice Kardeljovog “radničkog samoupravljanja” koji su čudnovato preko noći nestali ili mutirali kasnije nakon raspada Jugoslavije u apologetska djela u čast liberalne demokracije i euro-atlantskih integracija.

Da se Hrvatska ponaša u skladu sa europskim standardima poučeno pozitivnim iskustvima svih postkomunističkih zemljama Srednje Europe po pitanju suočavanja sa totalitarnom prošlošću, možda bi se i ozbiljno pozabavila sa revizijom sumnjivih ideologiziranih doktorata i sa stjecanjem znanstvenih titule za vrijeme totalitarne jugo-komunističke Jugoslavije, a na temelju kojih su istih preuzeli ključne katedre na hrvatskim sveučilištima, koji nisu bili u skladu sa demokratskom i znanstvenom verificiranom procedurom znanstvene valjanosti i kriterija.”

http://narod.hr/hrvatska/jure-vujic-filozofski-fakultet-paradigma-nedovrsene-demokratske-tranzicije
“Zdravko Bošnjaković • 21 hours ago
Ako deklarirani UDB-aš Barišić i 2016. godine ima katedru na FPZ-u u Zagrebu, zašto bi bilo iznenađenje da su profe Kapović, Klasnić, Mikulić, Jakovina, Puhovski, Pupovac………….., i stotine drugih zaostalih iz vremena “radničkog samoupravljanja”, diktature proleterijata i vladavine “avangarde radničke klase uz podršku poštene inteligencije”, još uvijek stožer u odgoju i obrazovanju naše mladeži?!?”

New Report

Close