Sabor: Nema premijera, ali ni Karamarka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. rujan 2013. u 16:02
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

I Milorada Pupovca (SDSS) zasmetalo je što nema premijera, ali ni lidera oporbe Tomislava Karamarka koji je također napustio sabornicu nakon što se obratio u ime Kluba HDZ-a.

Narušavanjem digniteta Sabora i nepoštivanjem zastupnika saborska je oporba danas nazvala odlazak premijera Zorana Milanovića iz sabornice dok je trajala rasprava o njegovom prvom godišnjem izvješću o stanju države i aktivnostima Vlade, no oporbenjaci se nisu uspjeli izboriti za prekid rasprave do premijerova povratka.

I Milorada Pupovca (SDSS) zasmetalo je što nema premijera, ali ni lidera oporbe Tomislava Karamarka koji je također napustio sabornicu nakon što se obratio u ime Kluba HDZ-a.

Oporba je tražila da se rasprava o izvješću prekine, tumačeći da saborski Poslovnik ne predviđa da premijera mijenja neki drugi član Vlade, pa ni potpredsjednik Branko Grčić, koji je ostao u sabornici.

Podcjenjivanjem je nazvala tumačenje potpredsjednice Sabora Dragice Zgrebec da sjednicu ne treba prekidati, jer da će sve izrečeno biti prenijeto premijeru.

"Premijer je govorio što je htio, a kad mu se više nije htjelo slušati, otišao je bez upozorenja predsjedavajuće. Zašto bi gubio vrijeme na ono na što ga upozoravaju saborski zastupnici", ironizirao je Ivan Šuker (HDZ), ustrajavajući da se o izvješću ne može raspravljati bez premijera.

Laburist Branko Vukšić napomenuo je kako je premijer znao da će danas biti izvješće u Saboru. "Trebali bi povjerovati da ima važne državničke poslove – vjerojatno ga je nazvala kancelarka Merkel da kaže kako je popustila oko 'lex Perkovića', izjavio je Vukšić i dometnuo – "ironija je jasna".

Josip Salapić (HDSSB) žali što se konstruktivna rasprava o izvješću pretvorila u destruktivnu, te svela na tumačenje saborskog Poslovnika.

Iz Banskih dvora novinarima je ranije neslužbeno rečeno kako je premijer otišao jer mora obaviti nekoliko telefonskih razgovora s europskim premijerima.

Komentirajte prvi

New Report

Close