Sabo i Lovrić Merzel podnijeli ostavke na funkcije u SDP-u

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2014. u 17:20
Marina Lovrić Merzel Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo podnio je ostavku na mjesto člana predsjedništva SDP-a, a sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel na funkcije u stranci, neslužbeno je potvrđeno Večernjem listu iz SDP-a.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo podnio je ostavku na mjesto člana predsjedništva SDP-a, a sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel na funkcije u stranci, neslužbeno je potvrđeno Večernjem listu iz SDP-a.

Potvrdu informacije o ostavci pokušali su dobiti i od samog Sabe, međutim mobitel mu je bio isključen.

Dvoje članova Predsjedništva ostavke su podnijeli nakon afera zbog kojih je u posljednje vrijeme ozbiljno narušen ugled stranke, a prije nego što je o njihovim sudbinama u srijedu trebalo raspravljati Predsjedništvo SDP-a.

Komadina: Predsjedništvo će o Lovrić-Merzel i Sabi donijeti odgovarajuće odluke

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je danas odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi sa slučajevima sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel i vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe kako vjeruje da će Predsjedništvo SDP-a donijeti odgovarajuće odluke.

Na novinarsko pitanje kako će se Predsjedništvo SDP-a očitovati o tim slučajevima, Komadina je odgovorio da će se on "izjasniti u skladu s odgovornosti Predsjedništva SDP-a" te kako vjeruje da će ono donijeti odgovarajuće odluke.

Dodao je kako u Statutu stoji da Predsjedništvo donosi odluke vezane uz SDP i ponašanje članova koji štete ugledu stranke te da to vrijedi za sve članove.

Novinare je zanimalo može li nakon posljednjih događaja Sabo biti kandidat za gradonačelnika Vukovara.

"Ako ga je utvrdila gradska organizacija, onda je kandidat dok se nešto drugo ne utvrdi", rekao je Komadina.

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare Komadina je izvijestio da će Primorsko-goranska županija upravljačkom timu europskog projekta HAZADR predložiti osnutak i sufinanciranje edukacijsko-istraživačkog centra za borbu protiv onečišćenja mora uljima, opasnim i štetnim tvarima sa sjedištem u Rijeci.

U sklopu programa ECOSEA, koji obuhvaća integrirano upravljanje, zaštitu i poboljšanje morskog ekosustava, Primorsko-goranska županija osnovat će tzv. "lokalni radni stol za upravljanje ribljim resursima" na svojem području.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ostavku na člana predsjedništva SDP-a ,

ali ne i na plaću od 18.000,00 kunica .

New Report

Close