FOTO: Policija u Kulmerovim dvorima, Ivica i Ante Todorić nisu u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 16. listopad 2017. u 07:06
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Jutros oko 5:55 sati policijska su vozila (tri kombija i nekoliko osobnih vozila) stigla pred Kulmerove dvore. Ivica Todorić i dalje je u Londonu. U Londonu je i njegov sin Ante Todorić.

Ubrzo nakon dolaska policije stigli su i odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković. Večernji list objavio je da je Ivica Todorić i dalje u Londonu, a u program N1 televizije uključio se odvjetnik Ante Todorića koji je rekao da je i on u Londonu.

Akcija Agrokor odvija se na više od 60 lokacija, a na terenu je oko 300 policajaca, doznaje N1.

>> Ivica Todorić i dalje je u Londonu, policiju u Kulmerovim dvorima dočekali supruga i otac

Policija je također istovremeno ušla i u kuću Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu, bivšeg formalno glavnog financijaša Agrokora. Crnjac je dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića, godinama je bio u vodstvu koncerna glavni finacijaš.

>> FOTO: Crnjac je lišen slobode i policija ga odvela u državno odvjetništvo

Nešto iza 9 sati Crnjac je i formalno uhićen te ga je policija odvezla u Državno odvjetništvo. Priveden je i bivši član nadzornog odbora Agrokora Tomislav Lučić. Privedena je i Ljerka Puljić. Uhićena je i Piruška Canjuga, nekadašnja članica uprave Agrokora.

>> FOTO: Privedeni Ljerka Puljić i bivši član nadzornog odbora Agrokora Tomislav Lučić

U Ravnateljstvu policije Hini su potvrdili da će prve informacije dati uskoro. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da "sve poslove vezane uz Agrokor" koordinira Državno odvjetništvo, a pritom nije odgovorio na novinarski upit zna li policija gdje je Ivica Todorić.

Ovo su imena svih 15 osumnjičenih za koje su izdali nalog za istragu: Ivica, Ante i Ivan Todorić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ljerka Puljić, Alojzije Pandžić, Ivan Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga i Ivica Sertić. Discordia i Hrstić bili su djelatnici revizorske kuće Baker Tilly koja je izrađivala revizorska izvješća za Agrokor dok je kompaniju vodio Todorić. Dosad je uhićeno šestero ljudi – Ivan Crnjac, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Tomislav Lučić, Mislav Galić i Damir Kuštrak. 

Podsjetimo, na Todorićevu blogu tijekom nedjelje osvanule su čak četiri objave kojima je cilj relativizirati ili osporiti nalaze revizije. 

"Nakon 30 godina postojanja Agrokora prvi puta financijska izvješća za Agrokor potpisuje nova uprava, s potpuno suprotnim interesima. Nakon 30 godina rada i stvaranja imamo tu novu konsolidiranu bilancu Agrokor grupe za 2015. 2016. godinu i tu su navodno nađeni elementi koji ukazuju na protuzakonito djelovanje. Izvanrednoj upravi je trebalo osam mjeseci da napravi nešto što, u najmanju ruku, nikako ne izgleda. Nastojat ću u što je moguće kraćem roku razjasniti masu stvari o konsolidiranoj bilanci koju je izdala Izvanredna uprava Agrokora i sad ću imati argumentiranu i snažnu novu kaznenu prijavu. Iznijet ću i neka nova zapažanja oko bilance", poručio je Todorić.

Jutros se nekoliko sati nakon ulaska policije u Kulmerove dvore oglasio s novim postom u kojem tvrdi da su mu teško povrijeđena ljudska prava te da će biti dostupan institucijama pravne države.

>> Oglasio se Ivica Todorić: Bit ću dostupan institucijama pravne države

Komentari (6)
Pogledajte sve

oho, ima i onih koji su se fini, pa cak i nevino izgledali.

pa nije đabe iskrcao tolike milijarde okolo da bi bio u HR i čekao da ga spreme u remetinec

Grozno . To oko Agrokora je postalo prenapeto .
Ne mogu više.
Idem gledat slike s Mamićeve svadbe.
Kumu i gošće.

Teatar apsurda u Apsurdistanu :-))))))))))))))

New Report

Close