RWE Energija – u 6 mjeseci uzeli 75% korisnika koji su otišli iz HEP-a

Autor: Darko Bičak , 18. prosinac 2013. u 09:51
Zoran Miliša (Foto: Ante Magzan/PIXSELL)

Nakon što je sredinom godine RWE Energija ušla na hrvatsko tržište električne energije, već tijekom 2014. planira zauzeti poziciju i na plinskom tržištu.

Nakon što je sredinom godine RWE Energija ušla na hrvatsko tržište električne energije, već tijekom 2014. planira zauzeti poziciju i na plinskom tržištu. Kako je na susretu s novinarima u Zagrebu objasnio Zoran Miliša, predsjednk Uprave RWE Energije, tvrtka je dobila licenciju za trgovanje plinom te će, nakon što budu riješene zavrzlame vezane uz potrebne regulatorne propise, početi trgovati i tim energentom. Miliša je kazao da je više nego zadovoljan pozicijom RWE-a u prvih šest mjeseci na tržištu jer su uspjeli uzeti 75 posto od ukupno 39 tisuća korisnika koji su dosad otišli iz HEP-a.

Iako nije govorio o konkretnim brojkama, potvrdio je da zasad najveći dio njihove prodaje ide prema tvrtkma i javnim ustanovama koje su struju kupile na javnom natječaju. Broj kućanstava u njihovu portfelju još je relativno skroman, no Miliša očekuje da će se to primijeniti već iduće godine, kada se donesu svi potrebni pravnilnici te bi već potkraj 2014. godine kućanstva trebala činiti 50 posto njihove prodaje u Hrvatskoj. U RWE Energiji potvrdili su da su, zajedno s ostalim alternativnim operaterima, osnovali koordinaciju putem  koje će pokušati ubrzati donošenje propisa koji uređuju to tržište, a traže i da ih se uključi u radne skupine za njihovo donošenje.  

Komentirajte prvi

New Report

Close