Rusi zainteresirani za kupnju Ine i istraživanja

Autor: Marina Šunjerga/VL , 09. srpanj 2014. u 22:00
Aleksej Miller, predsjednik Uprave Gazproma/REUTERS

Aleksej Miller, šef najveće plinske kompanije na svijetu posjetio Hrvatsku.

Rusi su zainteresirani za kupnju Ine, a vrh hrvatske politike nema ništa protiv ruskog kapitala.

U tu bi se rečenicu mogao svesti zaključak nakon sastanka prvog čovjeka Gazproma Alekseja Millera s državnim vrhom. Tijekom dana održana su dva sastanka: Millera je prvo primio predsjednik Ivo Josipović, a potom premijer Zoran Milanović. Na oba sastanka sudjelovao je resorni ministar Ivan Vrdoljak koji je se nakon događaja o kojem se piše danima jedini i obratio javnosti. Potvrdio je tek da Gazprom želi istraživati naftu i plin u Hrvatskoj."Gazprom je pokazao interes za istraživanja na kontinentu.

Natječaj za koncesije na kopnu bit će objavljen u idućih tjedan dana- potvrdio je Vrdoljak. Kako smo i najavljivali na sastanku je bilo riječi i o Ini, što je potvrdio i sam Vrdoljak rekavši da su imali 'informativne razgovore o Ini i Južnom toku'. Iz izvora upućenih u razgovore s čelnim ljudima Gazproma doznajemo da se Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predsjednika Uprave Gazproma Alekseja Millera te zamjenika generalnog direktora Gazpromnefta Vladislava Barišnjikova s kojima je razgovarao o više tema.

Predsjednik je naglasio kako vodi politiku "otvorenih vrata" za razgovor sa svima čiji su poslovni planovi sukladni hrvatskim nacionalnim interesima. Hrvatska energetska politika, naši ekonomski interesi i europska energetska politika okvir su za odnose sa svim stranim partnerima. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ne dami se.

Rusi su trenutno jedan od najpoželjnijih investitora uz Kineze.

Zakaj?

jer imaju Para, što znači da bi imali para za fešte s pokrićem.

A ne nekakvi Fima mediji.

Na veresiju i dug.

Prvo rusi zainteresirani za istraživanja. Pa onda rusi zainteresirani za kupnju Ine i istraživanja. Zatim ide “zainteresirani za kupnju Ine i istraživanja i kupnju nekretnina na moru”.

Na kraju završava vjerojatno sa nekom feštom i drugarskom zabavom rusa i ovih kukuriku skakavaca gdje će evocirat uspomene od 1945 do danas.

New Report

Close