Rusi u Tisnom ulažu 95 mil. eura, otvaranje luksuznog resorta 2020.

Autor: Marija Crnjak , 07. prosinac 2016. u 22:01
Plaža u uvali Prisliga-Jazine

Rusi u Tisnom žele razvijati koncept zdravstvenog turizma, što uključuje i razne projekte u suradnji s lokalnom zajednicom.

Tisno kraj Šibenika 2020. godine na lokaciji Prisliga-Jazine dobit će svoj prvi luksuzni hotel s pet zvjezdica, u čiju izgradnju oko 95 milijuna eura planira uložiti ruski investitor Aleksej Frolov, vlasnik tvrtke Agua Relaxio.

Za danas je u Tisnom najavljeno predstavljanje idejnog koncepta luksuznog hotela s popratnim vilama, koji će biti posvećen zdravstvenom turizmu i trebao bi značajno preobraziti turističku sliku destinacije. Tamo je jučer doputovao i sam Frolov, koji u Hrvatskoj već posluje u energetskom sektoru, a slične luksuzne resorte već je razvio u Rusiji. Frolov u Rusiji ima benzinske crpke te luksuzni resort u mjestu Utkino, a u Hrvatskoj posluje kroz projekt plutajućih crpnih stanica Flash u marinama. Aleksej Frolov je pred točno dvije godine s općinom Tisno potpisao ugovor kojim je kupio 64 tisuće četvornih metara zemljišta u turističkoj zoni za nešto više od 30 milijuna kuna.

Od predstavnika investitora doznajemo kako je cjelokupan iznos za zemljište isplaćen, a načelnik općine Ivan Klarin potvrdio nam je da su u protekle dvije godine riješeni svi imovinsko pravni odnosi na terenu, određene granice pomorskog dobra. Sljedeći korak je izrada projekta, izmjena urbanističkog plana građenja te izdavanje građevinske dozvole, te sama gradnja.Pred dvije godine najavljivala se izgradnja hotelskog resorta s gotovo tisuću kreveta, što se u međuvremenu prepolovilo po broju kreveta, ali i ne značajno i u financijskom smislu. U projektu su ostali srednje velik hotel te 25 vila koje bi mogle biti i rezidencijalne, no poslovat će u sklopu hotela.

 

Klarin

Imamo stalan turistički rast (ove godine 1,1 milijun noćenja), ali i kroničan nedostatak smještajnih kapaciteta.

"Ideja je da hotel ima pet zvjezdica, dakle da je otvoren cijele godine i da posluje pod međunarodnim brendom. Investitor još nije odabrao konkretnog hotelskog operatora, zbog čega će se objekt projektirati tako da udovoljava kriterijima nekolicine globalnih brendova. Ujedno će se razvijati koncept zdravstvenog turizma, što uključuje i razne projekte u suradnji s lokalnom zajednicom. Dakako, uz lokalnu radnu snagu projekt će angažirati i lokalnu ekonomiju, s obzirom na to da se predviđa suradnja s dobavljačima maslinova ulja, lavande i ostalih proizvoda koje ćemo koristiti u hotelu", otkrio nam je uoči današnjeg predstavljanja zastupnik investitora.

Iako projektant još nije službeno odabran, veliki su izgledi da će na samom projektu raditi poznati arhitekt Nikola Bašić, koji se također očekuje danas u Tisnom.  Plan je da hotel svoja vrata gostima otvori 2020. a u sljedeće dvije godine da se realiziraju i svi ostali sadržaji. Projekt je na popisu Agencije za investicije i konkurentnost, a investitor tek treba odlučiti hoće li zatražiti da bude uvršten na popis strateških projekata, što bi ubrzalo procese no zahtjeva i udovoljavanje dodatnim kriterijima koje propisuje Zakon.

Ivan Klarin istaknuo je kako je bilo izazovno u protekle dvije godine srediti sve imovinsko pravne odnose na parceli na kojoj se nalazi stari kamp u vlasništvu općine, a u čijem se dijelu nalazi i pomorsko dobro. "Uložili smo puno truda da sve riješimo i zadovoljni smo što smo omogućili razvoj ovog projekta koji je za Tisno i čitav Murter bio jako važan. Naime, iako imamo stalan turistički rast (ove godine imali smo 1,1 milijun noćenja), imamo kroničan nedostatak smještajnih kapaciteta, i to kvalitetnih. Imamo marine, apartmane, kampove, male obiteljske hotele, ali na ovom prostoru već godinama nije izgrađen nijedan veći hotel", kaže Klarin.

Komentirajte prvi

New Report

Close