Rivijera u stečaju, hotel Krka na prekretnici

Autor: Suzana Varošanec , 06. veljača 2017. u 22:00
Grand hotel Krka godinama propada/H. Jelavić/PIXSELL

Nakon 446 dana neprekidne blokade dug se popeo na 41 milijun kuna.

Na zadarskom Trgovačkom sudu otvoren je stečajni postupak Rivijere, najstarije hotelsko-turističke tvrtke u Šibeniku, što je očekivani rasplet nakon 446 dana neprekidne blokade koja se popela na 41 milijun kuna.

U sastavu tvrtke je bivši Grand hotel "Krka". Nalazi se na atraktivnoj lokaciji u Šibeniku, a ima status spomenika kulture te godinama nije u funkciji, no čini se da je sad na prekretnici. Hoće li biti zanimljiv potencijalnim investitorima, pokazat će se brzo. Riječ je o hotelu koji kao značajna imovina ulazi u stečajnu masu šibenske Rivijere, odnosno važan je za namirenje vjerovnika koji su i pozvani da prijave svoje tražbine.

Izvještajno i ispitno ročište zakazano je za 3. svibanj, a stečajni upravitelj Ivica Matas potvrdio je da će odmah stupiti u kontakt s dosadašnjom Upravom, što znači s članicom Uprave Natašom Ban, koja pod zadnje vodi poslovanje Rivijere, ali i šibenskog Hotela Jadran, Hotela Miran u Pirovcu i Hotela Imperial u Vodicama te tamošnjeg Autokampa Imperial, koji su do 2008. bili u sastavu Rivijere.

Prepreke investiranju u hotel Krka nisu riješene u predstečaju, a postupak je obustavljen jer vjerovnici nisu podržali plan restrukturiranja. Oko 90% dionica tvrtke drži Ivo Dean.   

Komentirajte prvi

New Report

Close