Rekordan interes - za državne hotele stiglo 88 ponuda

Za dubrovački Maestral u drugi krug će 40 potencijalnih kupaca/G. Jelavić/PIXSELL Za dubrovački Maestral u drugi krug će 40 potencijalnih kupaca/G. Jelavić/PIXSELL

Udjele žele i domaći i strani hotelijeri, konačne cijene za nekoliko dana.

Poziv za privatizaciju posljednjih državnih hotelskih poduzeća - dubrovačkog Maestrala, Hotela Makarska i crikveničkog Jadrana, rezultirao je rekordnim interesom ulagača.

Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) pristiglo je na javnim natječajima za prodaju većinskih paketa u tim tvrtkama čak 88 neobvezujućih ponuda, koje su zaprimljene, kako se neslužbeno čuje, i od velikog broja renomiranih domaćih i stranih hotelijera.

Najveće zanimanje, očekivano, iskazano je za Hotele Maestral, u kojima država na prodaju nudi svoj 75,32 postotni udjel, a za koji će se u drugi krug pozvati ukupno 40 potencijalnih kupaca. Za 70,54 posto udjela u Hotelima Makarska javilo se 26 kandidata, a za Jadranovih 75,81 posto želi ukupno 22 investitora. Konačnu cijenu i druge uvjete pod kojima će se ponuditi većinski paketi turističkog portfelja u drugom obvezujućem krugu, kako Poslovni dnevnik saznaje, bit će utvrđeni već kroz nekoliko dana na sjednici Upravnog vijeća CERP-a.

Zainteresiranim ponuđačima bit će omogućeno dubinsko snimanje tvrtki, a predaja obvezujućih ponuda očekuje se do konca ove godine. Zaključenje tih posljednjih privatizacijskih procesa u turističkom portfelju, uz Club Adriatic u kojemu 15 kandidata koji su iskazali interes u prvom krugu upravo provodi dubinsko snimanje, trebalo bi označiti konačan izlazak države iz vlasništva u hotelskim poduzećima, a Maestral, Jadran i Makarska, te Club Adriatic, bi već u iduću turističku sezonu ušli s novim vlasnicima. 

Komentari (2)
  • viewer
    viewer 18:33 21.11.2017.

    Za Kupare je isto tako bilo puno zainteresiranih. Na kraju je došla samo jedna pravovaljana ponuda. Od tada je prošlo tri godine i još ništa nije niti srušeno, a kamoli napravljeno.

  • zorangutan
    zorangutan 13:47 21.11.2017.

    to nisu ponude nego pisma namjere…

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve