Razvoj poduzetničkih zona

Autor: Poslovni dnevnik , 06. ožujak 2013. u 21:59
2 milijuna kuna bespovatnih novaca dodijeljuje se za osnivanje zona/Marijan Sušenj/PIXSELL

Ulaganja nastavljena i u krizi.

Zagrebačka županija poziva gradove i općine na svom području za dodjelu dva milijuna kuna bespovratnih sredstava za poticanje osnivanja i razvoj poduzetničkih zona.

Poticajna sredstva dodjeljuju se prvenstveno za izradu projektne i druge dokumentacije za zonu, otkup zemljišta za formiranje zone, uređenje zemljišta i okoliša, uređenje infrastrukture i opremanje zone te druge potrebe u funkciji zone kao i potrebe poduzetnika prema programu osnivanja i razvoja poduzetničkih zona, navodi se u priopćenju Zagrebačke županije. Gradovi i općine dodijeljena sredstva mogu koristiti isključivo za namjenu za koju su odobrena, a projekte je moguće kandidirati tijekom cijele godine. Gradovi i općine svoje zahtjeve s potpunom dokumentacijom trebaju poslati na adresu – Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V p.p. 974, 10 001 Zagreb.

Tekst javnog poziva i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr. Zagrebačka županija je u posljednjih osam godina za razvoj zona na svom području osigurala više od 30 milijuna kuna. U njima je izgrađeno oko 250 poslovnih objekata u kojima radi oko 5000 djelatnika, a bez obzira na krizna vremena interes domaćih i stranih investitora za ulaganja na području Zagrebačke županije i dalje postoji. Tako se trenutno dvije najveće investicije u Hrvatskoj, proizvodni pogon Plive u Savskom Marofu te Poslovni centar IKEA-e u Rugvici, događaju upravo u Zagrebačkoj županiji.  

Komentirajte prvi

New Report

Close