‘Ravnateljica Gradske ljekarne dosad je pogodovala Mediki’

Autor: Marija Crnjak , 16. ožujak 2011. u 22:00

Rađenović, šef Upravnog vijeća GLJZ-a, navodno namjerava pokrenuti pitanje odgovornosti ravnateljice Mile Bucalić

Tvrdnje čelnika Medike tendenciozne su i pune lažnih podataka kojima se dokazuju korupcija, namještanje natječaja, nesposobnost opskrbe te su uperene na rušenje ugleda Oktal Pharme. To šteti ugledu farmaceutske branše, što prije nije viđeno i govori o karakteru i uskim interesima vlasnika i čelnih ljudi Medike, stoji u pismu što ga je u srijedu većini poslovnih partnera poslao Branko Parag, predsjednik Uprave i suvlasnik Oktal Pharme.

Rat na tržištu
Ta je kompanija time odgovorila na optužbe Medike za korupciju i pogodovanje u natječaju Gradske ljekarne Zagreb, na kojem je najveći tržišni udjel za idućih šest mjeseci nakon niza godina Medikine dominacije osvojila Oktal Pharma. Veledrogerija Medika protiv Igora Rađenovića, šefa Upravnog vijeća GLJZ-a, s navedenom optužbom podnijela je i kaznenu prijavu. Nakon što se Rađenović u utorak obranio protunapadom, ustvrdivši da je Medika godinama bez osnove držala većinski udjel u Gradskoj ljekarni, s jednakom tezom sad izlazi i Oktal, koji se na netransparentnu nabavu lijekova u Zagrebu u prethodnim godinama već žalio, što se i vidi iz dokumentacije koju smo dobili na uvid. “Dosad ponude nisu javno otvarane, nisu bile otvarane na Upravnom vijeću”, kaže Parag.

Namještanje natječaja
Dodaje da ih je otvarala ravnateljica GLJZ-a Mila Bucalić koja je “unaprijed sugerirala svakom dobavljaču postotak udjela u nabavi i potrebne uvjete, čime je pogodovala pojedinim dobavljačima”. Inače, najveći udjel u Oktalu ima njemačka veledrogerija ANZAG AG, Parag ima 26%, Vladimir Klobučar 14%, a Ivan Klobučar i Marijan Škiljević po 5%. Tvrtka ima godišnji prihod od oko 200 mil. eura. Neslužbeno, Rađenović razmišlja o pokretanju pitanja odgovornosti ravnateljice Bucalić. On je od početka mandata bio za njezinu smjenu, no nije imao većinu kako bi je proveo. Ravnateljica i dalje nije dostupna jer je na bolovanju.

Komentari (2)
Pogledajte sve

a, sve struke u državi su na mjeru trgovaca i liferanata, pa nije čudo ni da se farmacija svodi na veledrogerije.

Gospodine Parag, nama koji smo magistri drugih struka, a ne farmaceutske, trabali biste pojasniti na što ste mislili pod pojmom “ugled farmaceutske branše” dali ste pod tim pojmom mislili samo na veledrogeriste (tgrovce) ili upotrebljeni pojam uključuje i ljekarnike i ljekarništvo (koji su zdravstveni djelatnici i obavljaju zdravstvenu djelatnost), jer prema mom shvaćanju, barem bii jedna od spomenutih grupacija svoju djelatnost morala obavljati neprofitno i nebi trebala “ugled” graditi na “uvjetima i naćinu plaćanja”

New Report

Close