Ratoborni Linić i zbunjeni Bohaček

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2013. u 18:53
Zoran Bohaček, predsjednik Hrvatske udruge banaka. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“Zbunjen sam i ne znam da uopće postoji rat. Banke su jasno rekle kako podržavaju inicijativu”.

Nakon najave ograničavanja minusa građana na jednu mjesečnu plaću koja je izazvala pravu buru u Hrvatskoj, pojavila su se nagađanja da Vlada i ministar financija Slavko Linić odustaju od takvog poteza. No sve spekulacije i moguće premišljanje odbacio je uoči sjednice Vlade ministar financija Slavko Linić, podsjeća HRT.

"Banke su toliko nesretne i nezadovoljne da zakon koji još nije ni došao do Vlade pokušavaju osporiti i boriti se protiv njega. To znači da smo dobro odlučili – kontrolirati što banke rade i koliko uzimaju građanima. Rat koji su počeli morat će i dovršiti. Tko će izgubiti? Banke!, kazao je Linić. Dodao je kako banke imaju dovoljno novca da plaćaju neke ekonomiste koji pravdaju bankarske poteze.

Bankari: Nismo znali da smo u ratu s Linićem

"Zbunjen sam i ne znam da uopće postoji rat. Banke su jasno rekle kako podržavaju inicijativu da se smanje prekoračenja minusa na tekućem računu. Već sedam godina govorimo da je to najskuplja vrsta kredita", izjavio je za RTL direktor Hrvatske udruge banaka (HUB) Zoran Bohaček.

Dodao je kako predlažu sastanak s ministrom financija kako bi dogovorili najbolji način – smatraju da mijenjanje zakona nije najbolje rješenje. Prosječna kamata na stambene kredite u Hrvatskoj je 5,4 posto. Sve iznad 8 posto bi trebalo biti zabranjeno, dodao je Bohaček.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ko zna kakve frustracije naš slavko liči ali izmišljanje neprijatelja nije dobar znak. Evo ja mu dajem savjet neka se moli svakodnevno (više puta) ali onako iz srca. Bohaček je više iznenađen a i šta bi treba izjaviti..

Po tome što taj Linić govori iz dana u dan izgleda da bi on što hitnije morao na bolovanje. Bar na 3-6 mjeseci. U neku ustanovu zatvorenog tipa i s puno jakih injekcija.

New Report

Close