Anti Ramljaku je prekipjelo, odlučio je otići, a Dalić poručila: ‘Sve ćete doznati u srijedu’

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2018. u 21:00
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ramljak je iznerviran konstantnim napadima i pritiscima iz Vlade odlučio ponuditi ostavku.

Ciijelu večer traju razgovori u Vladi između premijera Andreja Plenkovića i njegovog najužeg tima s predstavnicima vjerovnika Agrokora i Antom Ramljakom, povjerenikom Vlade u Agrokoru. 

Prema informacijama s kojima raspolaže Večernji list, Vladin povjerenik Ante Ramljak odlučio je, iznerviran konstantnim napadima i pritiscima iz Vlade, ponuditi neopozivu ostavku. Time nisu najsretniji predstavnici vjerovnika, koji zahtjeve za odlaskom Ante Ramljaka drže politikanstvom.  Upozoravaju da je očuvanje procesa Agrokora i dovođenja do njegovog kraja ključan posao koji se mora odraditi.  Jedan dio vjerovnika napomenuo je kako oni plaćaju, kako samog Ramljaka, tako i savjetnike, i da Vlada nema ništa s tim. A samim time ne može ni snositi bilo kakvu političku odgovornost za angažiranje Ramljakove bivše firme. 

Od izvora bliskih premijeru Plenkoviću, N1 doznaje kako je premijer intenzivno posvećen razrješenju situacije oko Agrokora te s koalicijskim partnerima komunicira o nekoliko mogućih scenarija.

 Jedan scenarij, po njima, uključuje odlazak potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić i Ante Ramljaka, drugi pretpostavlja odlazak Ramljaka, a prema trećem scenariju ne odlazi nitko, ali Ramljak dobiva dodatne suradnike.

Sastanak u Vladi trajao je nekoliko sati, a Ramljak je zgradu Vlade napustio nešto iza 21 sat i to na stražnji izlaz.

Nakon Ramljaka, zgradu Vlade napustio je i premijer Andrej Plenković, koji također nije izašao na glavni ulaz, nego na sporedni, kako bi izbjegao novinare.

Martina Dalić sastanak je napustila nakon njega i kratko se obratila novinarima. "Sve ćete doznati sutra", kazala je Dalić.

Podsjetimo, u utorak kasno poslijepodne, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković potvrdio je da je u Vladi "u uskom krugu ljudi" održan sastanak o Agrokoru. O sadržaju nije htio govoriti. 
"Sve ćete znati na vrijeme. Znadete koliko nam je Agrokor važan. Nikad nisam, pa ni sada neću odavati o čemu smo razgovarali na takvoj vrsti sastanka. Predsjednik Vlade donijet će odluku čim odluči da je pravi moment", rekao je. 

Na pitanje o mogućoj smjeni ministrice Martine Dalić ili izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, rekao je da to ne može komentirati, ali da će sve odluke koje bude donosio premijer biti donesene vodeći računa u prvom redu o očuvanju gospodarskog sustava i hrvatske prehrambene industrije.
 

Komentari (6)
Pogledajte sve

ante i nama je
gdje da mi odemo

Vrati novac koji si prevarom i smišljenom pljačkom uzeo…………..ništa drugo.

Pa nejde to tako .
Uzeo lovu, ništa osim za određene (bogom dane) donio lovu i vlasništvo a Agrokor propada.

Naravno ZNA SE tko ga je postavio pa neka oni iz svoje privatne imovine vraćaju novce za dug koji je napravio.

Ps. Jel od danas opet radi za TexaKAKO?

smiješno je što bi se tako lako odrekao ministrice, kada se prije “svim srcem” borio za svoje ministre.

New Report

Close