Pusić: Pelješki most financirat će se iz europskih fondova

Autor: Poslovni.hr , 14. rujan 2014. u 11:33
Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić (Foto: Grgo Jelavić / Pixsell)

U infrastrukturne projekte spadaju Pelješki most, dubrovački aerodrom, željeznički koridor od slovenske do srpske granice.

Hrvatskoj na raspolaganju stoji više od deset milijardi eura iz strukturnih fondova EU koje možemo iskoristiti kroz kvalitetne projekte u prestojećem šestogodišnjem razdoblju, izjavila je u razgovoru za Jutarnji list ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, istaknuvši da je stoga nedavna odluka o infrastrukturnim projektima za Hrvatsku neobično značajna.

"U te projekte spadaju Pelješki most, dubrovački aerodrom, željeznički koridor od slovenske do srpske granice, a ako se svi realiziraju, bit će jako dobro. Iako, ne treba vikati ‘hop’ prije nego što cijeli posao bude gotov. Važno je i što su jedinice lokalne samouprave postale puno sposobnije za privlačenje projekata. Ako studija isplativosti pokaže isto što je pokazala predstudija, a uglavnom ide u tom pravcu, projekt Pelješkog mosta kvalificirat će se kao europski projekt. Moraju, naravno, proći sve faze, ali rekla bih da je to projekt koji smo mi dobili", istaknula je Pusić, ustvrdivši da to nije pitanje optimizma, nego činjenica.

Komentari (10)
Pogledajte sve

24 sata :

Vesna Pusić kupuje automobile za 1.200.000,00

Pusič bi najradije………….ma ne vrijedi mi pisati, ionako će me izbrisati

izvan konteksta EU i zone Šengenskog sporazuma, Pelješki most jednostavno nema smisla, stoga neka ga EU financira i održava u potpunosti i to bez ikakvih zaduženja Hrvatske i njenih građana jer predmetni most radi prometne povezanosti Hrvatskoj nije potreban pošto je Pelješac slabo naseljen poluotok, dakle povezan je sa kopnom a Hr i BiH međudržavnim sporazumom lako reguliraju tih 20etak km. oko Neuma

razloge-zbog-kojih-odlazi-pusic

Samo u HEP-u zaposleno je 37 članova te stranke, od toga njih 19 na rukovodećim pozicijama.
Tu su i veliki dijelovi Janafa, Plinacroa, HŽ-a i brojnih drugih tvrtki.

Ne uđe li HNS u iduću vladu, stotine članova ostat će bez posla onako kako su ga i dobile – političkom odlukom.

http://www.24sata.hr/express/otkrivamo-pozadinu-sukoba-i-razloge-zbog-kojih-odlazi-pusic-384100

New Report

Close