Prosječna plaća u lipnju 5486 kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 22. kolovoz 2013. u 21:59
PIXSELL

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za lipanj ove godine iznosila je 5486 kuna.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za lipanj ove godine iznosila je 5486 kuna, objavio je jučer Državni zavod za statistiku. To je za 95 kuna, ili nominalno za 1,7 posto manje od prosječne neto plaće za svibanj ove godine koja je iznosila 5.581 kunu. Prosječna je neto plaća za lipanj nominalno pala i na godišnjoj razini i to za 0,1 posto, odnosno 6 kuna je niža nego je bila prosječna neto plaća za lipanj prošle godine.

Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za lipanj ove godine iznosila je 7899 kuna. Na mjesečnoj razini, u odnosu na svibanj ove godine, prosječna je bruto plaća za lipanj bila niža za 166 kuna, ili nominalno za 2 posto. Na godišnjoj razini, u odnosu na lipanj prošle godine, prosječna bruto plaća za isti ovogodišnji mjesec bila je niža za 10 kuna, ili nominalno za 0,1 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close