‘Promet Lidla dosegnuo 4 mlrd. kn, dobit udvostručena’

Autor: Božica Babić , 14. siječanj 2015. u 12:57
Voditeljima se smiješi povišica, a dobit će automobil za poslovne, ali i privatne svrhe/ D. Urukalović/PIXSELL

Uz nastavak investiranja u maloprodajnu mrežu, kompanija pokreće poseban program usavršavanja i nagrađivanja voditelja svojih trgovina.

Lidl je u 86 trgovina za 2014. ostvario četiri milijarde kuna bruto prometa, rast prihoda naspram 2013. bio je osam posto, a očekivana dobit po odbitku poreza bit će udvostručena, iznosi predsjednik Uprave Boris Lukšić.

Ne otkriva konkretne brojke, ali za 2014. kaže. "Bila je izrazito dobra godina". Prosječna bruto plaća trgovca je 6200 kuna, zapošljavaju 1700 osoba. Tjedno u prosjeku broje oko milijun kupaca što je argument za nastavak investiranja u maloprodajnu mrežu, ipak ne iznosi koliko će i gdje ulagati.Lidl na svim europskim tržištima, pa tako i u Hrvatskoj, ulazi u projekt Razvoj potencijala u koji je uključeno više od 10 tisuća voditelja trgovina. Unazad 10 godina u fokusu je bio razvoj kompanije što je donijelo gotovo udvostručeni promet. Svaka trgovina ostvaruje prihod u rangu malih i srednjih poduzeća što je vlasnike ponukalo na projekt kojim će svim voditeljima trgovina biti ponuđen osobni razvojni plan za usavršavanje stručnih i socijalnih kompetencija.

Tko uspješno savlada program, uz činjenicu da osobno postaje odgovoran za trgovinu koju vodi, bit će i primjereno nagrađen. Uz značajno povećanje plaće kroz ugovor o radu bit će razrađeno i koje bonuse može očekivati u sljedeće tri godine. Dobit će i automobil, a može ga neograničeno koristiti unutar hrvatskih granica i za privatne svrhe na trošak tvrtke. Iako stručna sprema nije uvjet za dobiti posao, u Lidlu s novim projektom, kaže Lukšić, žele motivirati i mlade s fakultetskim diplomama. "Lidl njeguje visoku propusnost, prepoznaje kvalitetan kadar i jamči mu brzo napredovanje", tvrdi Lukšić i otkriva kako će u edukaciju voditelja trgovina investirati oko četiri milijuna kuna.  

Komentirajte prvi

New Report

Close