Pristojba za HRT ovisit će o visini primanja?

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2012. u 10:38
HRT (Patrik Macek/Pixsell)

‘Obaveza plaćanja ne bi više proizlazila iz posjedovanja prijemnika ili kompjutora u domaćinstvu, nego naprosto iz činjenice boravka u RH”.

Reforma HRT-pristojbe sastavni je dio novog medijskog zakonodavstva kojeg je ova vlast najavila i na čijoj se izradi uvelike radi ne bi li ga se čim prije u 2013. i donijelo. Pristojbu za HRT više neće plaćati svatko tko ima prijemnik, niti će svatko plaćati isti iznos. Visina pristojbe ovisila bi o dohotku, a ne bi je plaćali, primjerice, nezaposleni, otkriva Novi list.

“Reforma HRT-pristojbe, nikako ne njeno ukidanje, svakako će biti jedna od ključnih tema rasprave o medijskoj politici koja se intenzivira”,potvrdio je Novom listu Milan F. Živković, glavni savjetnik za medije Ministarstva kulture.

Prema novom sistemu naplate, pojasnio je Živković, za hipotetsko domaćinstvo od dvije osobe s upravo srednjim prihodom ne bi se praktično ništa promijenilo, osim što bi, umjesto sadašnjih osamdeset kuna, oboje ubuduće plaćali po četrdeset.

Komentari (4)
Pogledajte sve

A da se oni fino natjecu na trzistu kao i svi drugi u civiliziranom svijetu?

Dali netko misli na one koji su do sada platli više od 6.000 E, kao na pr. ja, jer pretplatu plaćam od o1.o2. 1962.g. 80 kuna za nekoga znači 10% mirovine, ili 4% prosječne mirovine, a za nekoga ništa. Pa dali će po toj računici g.Mudrinić platiti nekoliko tisuća kuna mjesečno ? opet prave gluposti. Iz te vlade izlaze prejedlozi kako nas oderati do kraja. Kada to učione, ostaju ima na prodaju još samo otoci. Što misliote pošto bi prodali na pr. Lastovo ili Vis. Kupac bi se sigurno našao.

Ovo je već stvarno ponižavanje radnog stanovništva.
Donesite još jedan zakon da si svako skida sa računa kome koliko treba i zabranite nam da raspolažemo zarađenim, već da svaki trošak tražimo suglassnost Slaveka.
Neka nas označe bojama, pa zašto nebi sve tako plačali kruh, benzin, struju,
parkiranje
Neka neradnici i nezaposleni imaju sve besplatno, pa ćemo i mi zaposleni razmisliti o toj opciji, više će nam ostati na kraju mjeseca .
Živjelo robovlasništvo.

New Report

Close