Priprema natječaja Rebru i Vinogradskoj oduzeta dopisom u listopadu

Autor: Agencija VLM , 28. siječanj 2015. u 08:28
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Zbog žalbe jednog od ponuđača natječaj za posao javne nabave osiguranja bolnica još nije završen.

Za posao objedinjene javne nabave osiguranja za sve hrvatske bolnice bili su isprva delegirani KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice, no Ministarstvo zdravlja je ovaj mjesec, kako smo objavili, ipak samostalno raspisalo javni natječaj za taj posao. Kao posrednik u osiguranju angažirana je tvrtka čiji je prokurist i 20-postotni vlasnik Hrvoje Vojković, bivši HSLS-ov kadar, a koja će dobiti 14 posto provizije od ugovorena posla osiguranja.

Budući da je riječ o poslu čija je procijenjena vrijednost 50 milijuna kuna, posrednik će, podsjetimo, dobiti sedam milijuna, što je izazvalo brojne reakcije.

Međutim, neslužbeno se može čuti da takav plan nabave nije bio u startu namjera Ministarstva zdravlja, koje je dobilo naručenu dokumentaciju za izradu natječaja od spomenutih bolnica. Međutim, Vinogradska i Rebro su umjesto suglasnosti da idu u natječaj, dobili dopis da će posao nabave osiguranja bolnica preuzeti Ministarstvo zdravlja. Na tu se adresu u međuvremenu obratila i tvrtka posrednik koja je angažirana te je raspisan javni natječaj za osiguranje 42 bolnice koliko ih sudjeluje u tom projektu.

Zbog žalbe jednog od ponuđača natječaj još nije završen.

Komentirajte prvi

New Report

Close