Poziv za iskazivanje interesa za CO

Autor: Poslovni dnevnik , 07. kolovoz 2013. u 22:00
Photo: Marko Lukunić/PIXSELL

U pozivu se kako je namijenjen isključivo investitorima koji zadovoljavaju uvjete u skladu s EU i hrvatskim zakonima.

Ministarstvo financija objavilo je u srijedu poziv za iskazivanje interesa i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje dijela dionica Croatia osiguranja (CO) iz državnog portfelja i za dokapitalizaciju.

U pozivu se kako je namijenjen isključivo investitorima koji zadovoljavaju uvjete u skladu s EU i hrvatskim zakonima, jer je stjecanje dionica CO-a predmet određenih regulatornih odobrenja, pa određeni investitori mogu biti isključeni iz sudjelovanja u planiranoj transakciji kao posljedica takvih regulacija. To se odnosi na stranke koje su u procesu likvidacije, ili su insolventne, ili se nad njima provode postupci prisilne administracije, stečaja ili drugi slični postupci. Investitori, među kojima može biti i njih dvoje ili više koji djeluju kao konzorcij, svoj interes u pisanom obliku mogu dostaviti do 31. kolovoza, i to financijskom savjetniku Danielu Radiću iz tvrtke KPMG Croatia d.o.o.

Ako ispunjavaju uvjete, primit će ugovor o povjerljivosti podataka. Slijedi poziv za iskazivanje neobvezujuće ponude za kupnju, za čiju je dostavu rok 20. rujna. Odlukom od 18. srpnja Vlada namjerava prodati dio od ukupno 80,2% vlasničkog udjela u CO, i to tako da joj nakon dovršetka transakcije u vlasništvu ostane najmanje 25 posto plus jedna dionica, odnosno najviše do 30 posto dionica. Spekulira se da bi interes za CO mogli iskazati poljski državni osiguravatelj PZU i Adris grupa.

Komentirajte prvi

New Report

Close