‘Potrošnja građana je oko 6,5 mlrd. kilovatsati, a gubitci na HEP-ovoj mreži…’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. listopad 2012. u 16:25
PXL

HNS-ovi zastupnici konferencijom za novinare su reagirali na prozivke HDZ-ovaca.

 HNS-ovi zastupnici konferencijom za novinare su reagirali na prozivke HDZ-ovaca u današnjoj saborskoj raspravi o paketu energetskih zakona, ustvrdivši da je upravo HDZ generirao nered i gubitke u javnim tvrtkama, te da je "simbol HDZ-ova odnosa prema energetskom sektoru slučaj Buljubašić".

"Bilo je doista teško slušati sve što su izrekli pojedini bivši ministri, koji su direktno odgovorni što u proteklih osam godina nisu učinili ništa da se u HEP-u smanje gubitci. Ti isti mudraci su svojim postupcima generirali nered u javnim tvrtkama, a simbol njihova odnosa prema energetskom sektoru je slučaj Buljubašić", rekao je HNS-ov zastupnik Petar Baranović.

Ustvrdio je da je nered koji je u energetskom sektoru isproducirao HDZ doveo je do toga da je Hrvatska među najvećim uvoznicima električne energije po glavi stanovnika u svijetu.
Upozorio je da su gubitci na HEP-ovoj mreži i do tri milijarde kilovatsati, dok ukupna potrošnja građana iznosi oko 6,5 milijardi kilovatsati.

"To je cijena koju moraju platiti potrošači", zaključio je. Njegova stranačka kolegica Natalija Martinčević ustvrdila je da je HDZ-ova vlada 2010. iz HEP-a izvukla više od milijardu kuna. "Da su se ti novci uložili u izgradnju proizvodnih kapaciteta, Hrvatska sada ne bi bila osmi najveći uvoznik električne energije na svijetu", rekla je Martinčević.

Rasprave HDZ-ovaca nazvala je mazanjem očiju građanima, lažnom osjetljivošću i kupovanjem glasova.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Hrvatska je po uvozu 20 na svijetu i sumnjam da je prva po glavi stanovnika, Ispred na su DANSKA I NORVEŠKa I SLOVČAKA I HONK-KONG

http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?t=50&v=83&l=en

ma trebalo bi maknut politiku iz ovu butigu..
naime dok su na vlasti, navijaju za sebe, vjerujem da bi i mi bili isti!!!!
mene zanimakad će se pojednostavit procedura za povlaštenog proizvođača, može li isti dobit kakva sredstva za obnovljivi izvor energije, a toliko potreban RH.
gdje na jednom mjestu dobit odgovore, a ne ić od vrata do vrata i neznat na koja prvo pokucat…
BTW
čudi me kako se ista količina vode koja prolazi kroz turbinu NEMOŽE više puta iskoristit…pa di su ti inžinjeri, di su te inovacije po kojima smo među vodećim u svijetu….
ne zanimaju me električne kvačice za veš, već konkretne stvari…..

Kad li će komunisti prestati pričati o HDZ-u? Čini mi se da nikada neće prestati pričati o HDZ-u kao što nisu u Jugoslaviji prestajali pričati o Njemcima koji su uništili državu. Nesposobni političari moraju imati neko opravdanje a ovi kao Hare Krišna ponavljaju svoju mantru u beskraj. Umoran sam od njihovih isprika i nesposobnosti.

New Report

Close