Porezna ‘demantira’ Linića: Zatvaramo one koji ne izdaju račune

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2013. u 12:32
Slavko Linić i Nada Čavlović Smiljanec (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Porezna uprava na svojim je internetskim stranicama najavila kako će njihovi inspektori od danas krenuti u nadzor obveznika koji moraju izdavati fiskalne račune.

Porezna uprava na svojim je internetskim stranicama najavila kako  će njihovi inspektori od danas krenuti u nadzor obveznika koji moraju izdavati fiskalne račune. Iako je ministar Slavko Linić najavio da će se poduzetnici zbog neizdavanja fiskalnih računa kažnjavati tek od veljače, Porezna je zatvaranje onih koji krše zakon najavila već za sutra, piše Večernji list.

'S obzirom na to da je prošlo sedam dana od stupanja na snagu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, Ministarstvo financija, Porezna uprava, 8. siječnja 2013. godine kreće u nadzor obveznika fiskalizacije, koji su prema kriterijima obveznici od 1. siječnja 2013. godine', piše u priopćenju na stranicama Porezne uprave. Dodaje se da će inspektori 'zabraniti daljnji rad' onima koji su obveznici ovog zakona i posluju s gotovinom, a ne izdaju fiskalne račune. Upozoravaju da će njima 'zapečatiti poslovni prostor do otklanjanja nepravilnosti". "U slučaju da se tijekom nadzora otklone nepravilnosti, obveznik fiskalizacije može nastaviti s poslovanjem', poručili su iz Porezne uprave.

>> Fiskalizacija: Inspektori Porezne uprave kreću u nadzor

Kako Večernji piše, ovakva najava je u suprotnosti onome što je ministar financija Slavko Linić najavljivao u prosincu. Naime, sredinom prošlog mjeseca Linić je kazao da će tijekom siječnja Porezna uprava i Ministarstvo financija obilaziti obveznike fiskalizacije, i prema onima koji se nisu na vrijeme pripremili neće biti represivni, dok od veljače za 'neposlušne' neće imati nikakve milosti.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close