‘Porez na nekretnine kod izbjeglih bi Srba mogao stvoriti osjećaj dodatne nepravde’

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2012. u 14:01
PIX

Pupoavac smatra da predloženi oblik poreza nije imao u vidu složene imovinsko-pravne odnose u kojima se nalazi dio izbjeglih Srba iz RH, ali i dio povratnika.

Prijedlog Zakona o porezu na nekretnine kojeg ovih dana grčevito brani Slavko Linić, sporan je i Miloradu Pupovcu, saborskom zastupniku SDSS-a i predsjedniku Srpskog narodnog vijeća, piše Index.hr.

Po njegovom mišljenju predloženi oblik poreza na nekretnine nije imao u vidu složene imovinsko-pravne odnose u kojima se nalazi dio izbjeglih Srba iz RH, ali i dio povratnika. U razgovoru za Index, Pupovac objašnjava zbog čega Linićev prijedlog zakona smatra problematičnim.

"To može biti ozbiljan problem kako za izbjeglice ili povratnike tako i za državu. Mnogi od njih imovinu ne koriste zbog izbjegličkog statusa, a ako je i koriste njihovi su prihodi najčešće takvi da bi im porez na imovinu mogao postati golem i neizdrživ teret. Nakon tolikih godina što nisu mogli do svoje kuće ili što još uvijek ne mogu, uvođenje poreza na imovinu moglo bi stvoriti ozbiljne nesporazume i osjećaje dodatne nepravde", kaže Pupovac.

Komentirajte prvi

New Report

Close