Stan u Zagrebu iznamljuje se za ‘samo’ 450 eura ali uz uvjet na koji mnogi ne bi pristali

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2024. u 12:35
foto: Njuškalo

Među ‘smiješnim’ oglasima našao se i jedan za dvosoban stan na Knežiji, a odmah na početku stoji kako se stan iznajmljuje samo za studente.

Stanje na tržištu nekretnina, čini se, svakim je danom sve gore. Mladi do stanova teško dolaze, kvadrati su preskupi, a niti najam se više ne isplati. Situacija je najgora u velikim gradovima kojima gravitira veći broj ljudi, a oglasi za nekretnine po Zagrebu često postanu predmet sprdnje po društvenim mrežama zbog suludih cijena i uvjeta najmodavaca.

Među ‘smiješnim’ oglasima našao se i jedan za dvosoban stan na Knežiji, a odmah na početku stoji kako se stan iznajmljuje samo za studente. Cijena najma je 450 eura za 60 kvadrata što je čak i razumna cijena, ali…

U oglasu dalje stoji kako se stan iznajmljuje isključivo jednoj osobi što je poprilično čudno kada govorimo o stanu od 60 kvadrata u kojem bi bez problema mogle živjeti dvije osobe. U oglasu se napominje kako je prednost ovog stana blizina ljekarne, trgovine, tržnice, javnog prijevoza, škola i vrtića. Navodi se i kako je stan ‘pet friendly’, piše 24sata.

A zatim dolazimo i do razloga zašto je cijena najma ‘samo’ 450 eura. Naime, vlasnica traži da u stanu živi samo jedna osoba jer bi ona dva do tri puta godišnje došla iz Splita i prespavala u stanu u drugoj od dvije sobe.

– Ona je profesorica i dolazi samo u vrijeme praznika tako da se u većini slučajeva mimoiđe s najmoprimcima, ali joj ne smeta ako su u stanu jer je ona u drugoj sobi tih par dana – navodi se u opisu oglasa kojeg detaljnije možete pogledati OVDJE.

Biste li pristali na ovakve uvjete najma?

Komentirajte prvi

New Report

Close