Porez na nekretnine: Članovi Vlade plaćali bi 146.304 kuna

Autor: Poslovni.hr , 01. prosinac 2012. u 11:06
Radimir Čačić (PXL)

Upravo bi prema tom porezu HNS-ovci od svih ministara godišnje najviše trebali puniti državnu blagajnu.

Tek što je Radimir Čačić dao ostavku u Vladi, HNS se digao protiv Linićeva poreza na nekretnine. Upravo bi prema tom porezu HNS-ovci od svih ministara godišnje najviše trebali puniti državnu blagajnu, piše 24 sata Express.

Naime, sada bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Čačić sa suprugom trebao izdvojiti maksimalno 38.510 kuna na godinu s obzirom na to da, među ostalim, posjeduje četiri kuće, stan u Zagrebu i apartman u Sloveniji. Mnogi ga prozivaju da je bio prisutan dok se radio nacrt Linićeva zakona, pa i sam Linić, ali je Čačić sve vrijeme šutio. Taman kad je javnost doznala koliko će im novi namet umanjiti proračun oglasio se HNS, rezonira 24 sata Express.

Osim Čačića, dodaju, njegova sadašnja nasljednica u potpredsjedničkoj fotelji Vesna Pusić također bi porez osjetila na svojim prihodima. Za dvije kuće u Istri i stan u Zagrebu sa suprugom bi godišnje morala izdvajati do 12.588 kuna, piše list. Od toga jednom kućom se povremeno koriste dok druga još nije dovršena pa prema Linićevom porezu ne bi na nju imali olakšica, a riječ je o zdanju od 400 četvornih metara s bazenom, dodaje se.

HNS-ova ministrica kulture Andrea Zlatar Violić za dva stana u Zagrebu, vikendicu u Trstenom i neiskorištenu kuću na Rabu plaćat će do 12.614 kuna. Otac imovinskog poreza Slavko Linić, koji sebe naziva bogatom udavačom, sa suprugom bi maksimalno godišnje izdvajao do 4733 kune, piše list.

Komentirajte prvi

New Report

Close