Policija u pojačanim akcijama tijekom rujna, naveden i razlog

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. rujan 2019. u 10:14
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) će u sklopu projekta EDWARD (Europski dan bez poginulih u prometu) tijekom rujna provoditi preventivno-represivne aktivnosti ‘s ciljem povećanja sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih prekršaja’.

Već četvrtu godinu za redom, tijekom mjeseca rujna provodi se niz aktivnosti, sve do 26. rujna kada se obilježava Dan bez poginulih u prometu. Prošle, 2018. godine, na Dan bez poginulih u prometu u Republici Hrvatskoj nije zabilježena prometna nesreća s poginulim osobama.

Projekt, kako se navodi u priopćenju MUP-a, podržava 30 država članica Europske mreže prometne policije, kao i velik broj poznatih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika. 

Dugoročni cilj tog europskog projekta je smanjivanje broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu kao i senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

'Cilj je da sudionici u prometu kritički promisle, barem i na kratko, o svakodnevnim rizicima s kojima se suočavaju te s kojima izlažu i ostale sudionike u prometu', navedeno je u najavi pojačanog nadzora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close