Policija mijenja marku službenih automobila: Ovo će biti njihova nova vozila

Autor: Poslovni.hr , 21. ožujak 2017. u 08:33
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na javni natječaj za dvije kategorije vozila – kompakte i kompaktne karavane – javilo se sedam leasing tvrtki.

Samo dan nakon što je objavljeno kako policiji prijeti da ostane bez jednog od osnovnih sredstava za rad – automobila, budući da do svibnja moraju vratiti oko 700 označenih policijskih auta unajmljenih operativnim leasingom 2014. Središnji državni ured za javnu nabavu objavio je odluku o odabiru ponuditelja za ukupno 726 vozila prema natječaju iz lipnja prošle godine.

Ako odabir i nakon eventualnih žalbi ostane isti, a odabrane su najpovoljnije ponude, policajci će se iduće tri godine voziti u Fordu i Citroënu, a ne više u Škodama kao posljednjih petnaestak godina, piše Večernji list.

Na javni natječaj za dvije kategorije vozila – kompakte i kompaktne karavane – javilo se sedam leasing tvrtki.

Odabrane su ponude SG Leasinga za najam 181 kompaktnih Citroën C-Elyséea putem operativnog leasinga na 36 mjeseci (auti se nakon tri godine vraćaju vlasniku) za 1,324.653 eura (9,934.897 kuna), što ispada 1524 kune mjesečno po vozilu i ponuda PBZ Leasinga za tri godine najma kompaktnih karavana Ford Focusa za 6,182.360 eura (46,367.700 kuna), odnosno 2363 kuna mjesečno po autu.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Koliko je odgovorna osoba iz policije marnila,odnosno podmičena, da im je izbor pao samo na dvije vrancuske tvrtke,što je falilo škodilacima,dobra i sigurna auta,ai tko je vozi,vrlo su izdržljiva,i jeftinija.I u istoj su klasi.Sada vi nas uvjeravate da krava ne pase travu.Znači,ima se još za jamiti!

Veliki je to napredak u radu naše policije.

A jao. Inace su francuzi poznati po dugotrajnosti i zato su nr 1 u klasi komercijalnog lakog prijevoza

New Report

Close