Pokrenuo uspješan posao s kamenom, a sad ga prodaje jer nema za širenje

Autor: Marija Crnjak , 22. veljača 2013. u 15:30
Kamenolom Sedramić

Poznato je da u prve dvije godine nema dobiti, no banke gledaju brojeve, a ne potencijal onoga tko traži kredit

Rovinjski poduzetnik Ecio Terlević prije dvije godine dobio je koncesiju za vađenje kamena u kamenolomu Sedramić kod Šibenika, razvio je posao, no prihod koji je ostvario do sad nije dovoljan za širenje biznisa koje je u toj branši neophodno. Terleviću je potrebno ulaganje od najmanje milijun eura kako bi mogao ispuniti potrebe tržišta koje su, kako tvrdi i dalje velike natoč krizi. Zbog toga je investitora još prije nekoliko mjeseci odlučio potražiti preko oglasa, u kojem njegova firma Tino traži investitora ili kupca čitavog biznisa u koji je do sad uloženo više od dva milijuna eura.

"Poznato je da u prve dvije godine poslovanja nema dobiti, iako smo jako zadovoljni prihodom i razvojem odnosa s partnerima, no banke gledaju brojke na temelju kojih mi trenutno nismo sposobni za dizanje kredita u potrebnom iznosu.  Kamen koji vadimo iz Sedramića visoko je kvalitetan, tu se vadio i u vrijeme Austrougarske monarhije, pa kamen iz Sedramića imate po brojnim zgradama u Beču, služio je kao građa zagrebačke Strossmayerove galerije, Općinskog suda u Šibeniku. Imamo ugovore sa o isporuci kamena sa Slovencima, Francuzima, Talijanima, upravo idućeg tjedna kreće isporuka škarta za gradnju lukobrana u Anconi. Međutim, mnoge partnere moramo odbiti jer nemamo mogućnosti ispuniti njihova očekivanja", pojašnjava Terlević. Primjerice, njemačka grupacija HG Baum poslala im je pismo namjere za otkup materijala koji tvtka ne može isporučiti bez dodatne investicije.  

Terlevićeva tvrtka Tino, u kojoj sad ima sedam zaposlenih, no ima kapacitet za otvaranje namanje još desetak radnih mjesta, za sad još nema kupca, otkriva nam vlasnik.  

 

 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

veliki apetiti

New Report

Close