Pokreni sebe i svoju okolinu za djecu dijabetičare

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2016. u 14:09
Foto: Press

U suradnji s Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga (HSDU) provoditi će se niz aktivnosti od kojih je akcija #poklonisvojekilometre #zadjecudijabeticare prva u nizu senzibiliziranja javnosti.

oKRENI inicijativa u drugu sezonu ulazi s novim izazovima te poziva građanstvo da se uključi u akciju poklanjanja kilometara za djecu oboljelu od šećerne bolesti. Podsjetimo, GRAWE Hrvatska d.d. prošle se godine aktiviralo u trkačkoj zajednici kroz inicijativu PoKRENI u sklopu koje potiče trkače da pokrenu (još) netrkače i time učine nešto dobro za njihovo psihofizičko zdravlje.

Svakih 10 minuta na svijetu jedno dijete oboli od šećerne bolesti. Poražavajuća činjenica posebice jer znanstvene studije dokazuju kako se u više od 40% slučajeva šećerna bolest mogla usporiti i/ili izbjeći kada bi se ljudi bavili fizičkom aktivnošću od 150 minuta tjedno. Kod oboljelih od šećerne bolesti mogućnost izlječenja nije dokazana, no u kontroliranim uvjetima podupire bolju kontrolu glikemije i sprječava niz komplikacija koje se vežu uz tu bolest te podiže kvalitetu života.

Kroz pojavu računala, video igrica i pametnih telefona, djeca sve manje vremena provode u prirodi i u pokretu, a kod odraslih situacija nije ništa bolja. Preko 240.000 oboljelih od šećerne bolesti u Hrvatskoj (pri čemu se smatra da ih je minimalno 400.000) te izdvajanje od 11,5% proračuna HZZO-a za liječenje posljedica iste alarmantni su podaci koji su potaknuli GRAWE da da svoj doprinos i kroz inicijativu PoKRENI pokrene promjenu.

U suradnji s Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga (HSDU) provoditi će se niz aktivnosti od kojih je akcija #poklonisvojekilometre #zadjecudijabeticare prva u nizu senzibiliziranja javnosti.

Zato GRAWE poziva trkačku zajednicu da pokrenu svoje prijatelje i bližnje, kako bi kauč zamijenili tenisicama, počeli sakupljati prve trkačke kilometre i poklonili ih za djecu oboljelu od šećerne bolesti. Za prvih skupljenih 50.000 km, GRAWE će donirati HSDU 1 kn za svaki poklonjeni km.

Zato  poKRENITE pojedince iz svoje okoline, učinite nešto dobro za sebe i svojim primjerom pokrenite promjenu.

Pokloniti svoje km možete putem jedne od najpopularnijih besplatnih aplikacija za pametne telefone “Endomondo”. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI-pokloni svoje kilometre 2016. izazov i istu koristiti prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene km. Svaki km na Endomondo PoKRENI izazovu smatrat će se poklonjenim km i pribrojiti za HSDU.

Informacije o dnevnom stanju prikupljenih kilometara biti će objavljene na web stranici: www.pokreni.hr i na https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE

Link na izazov: https://www.endomondo.com/challenges/28621882

Komentirajte prvi

New Report

Close