Plenković rekorder po zapošljavanju državnih dužnosnika, a otvoreni su i novi natječaji

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sa svakom novom Vladom - raste broj državnih dužnosnika.

Vlada Andreja Plenkovića srušila je rekord i zaposlila je najviše državnih dužnosnika u posljednjih 9 godina - njih 151. Otvoreni su i novi javni natječaji. Posao možete potražiti ako ste kvalificirani u Ministarstvu uprave, graditeljstva, državne imovine pa čak i USKOK-u. Sindikati predlažu - maknite politiku iz službi.

Sa svakom novom Vladom - raste broj državnih dužnosnika. Ako se usporede posljednje tri - ona Ive Sanadera i Jadranke Kosor imala ih je po ministarstvima najmanje - 75. Kukuriku koalicija Zorana Milanovića narasla je na 126 jer su uveli pomoćnike i zamjenike ministara. Dok Vlada Andreja Plenkovića ima rekordnog 151 dužnosnika. Vratili su opet državne tajnike, ali i ostavili pomoćnike ministara.

Sindikati prozivaju - što veća koalicija to više novih radnih mjesta. Predlažu depolitizaciju službi. "Trebalo bi zakonom propisati jednostavno koji je to broj državnih dužnosnika koji bi se birali po političkoj liniji nakon svakih izbora i onda bi se točno znalo koliko je ljudi u sustavu bez obzira na to kako izbori prošli", rekao je Boris Pleša iz SDLSN-a.

Od 2004. do danas broj državnih službenika i namještenika smanjio se za 5442. No to ne znači da su svi otišli iz sustava. Dio je prebačen u agencije tako da se sada vode pod javnom službom, piše Dnevnik.hr.

Komentari (9)
 • Kirin
  Kirin 15:33 19.9.2017.

  Kuščević je komad booodaletine! Jao nama s takvim uhljebima na čelu neproduktivnih ministarstava!

 • hromax
  hromax 14:35 19.9.2017.

  Ima jedna dobra burleska na tu temu, objavljena na Indexu [index.hr] gdje se produktivnost i svrsishodnost uhljeba koji ne stvaraju novu vrijednost niti išta proizvode uspoređuje sa Microsoftom. Glavni zagovornik ove sumanute teze je ministar uprave Lovro Kuščević. Dakle riba smrdi od glave :-)))

 • Romel
  Romel 14:26 19.9.2017.

  u drzavi su ostale zene, djeca, starci i nemocni.

  Nije sve tako crno.
  Rimac će nas spasiti .

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve