Planirate prodati auto? Evo koje je vrijeme najbolje za to

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2018. u 10:49
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Od svih oglasa osobnih automobila predanih u veljači, najviše su se predavali VW Golf i Renault Clio.

Ako planirate prodati svoj automobil, ožujak je u prvoj polovici kalendarske godine pravo vrijeme za to, pokazuje novo istraživanje Njuškala. Naime, uz jesenske, proljetni mjeseci su, a pogotovo ožujak, najpodobniji za prodaju i kupnju limenog ljubimca.

U ovom trenutku na Njuškalu možete birati između 66 različitih marki i 809 različitih modela osobnih automobila, dok je samo u prošlom mjesecu zabilježeno 17 tisuća novih oglasa osobnih automobila, gotovo 6 posto više nego lani u istom mjesecu. Udjeli prodaje osobnih automobila prema mjesecima

Od svih oglasa osobnih automobila predanih u veljači, najviše su se predavali VW Golf i Renault Clio. U TOP 5 najprodavanijih u veljači nalaze se još i Opel Astra, VW Passat te BMW serija 3.

S gotovo 30 milijuna detaljnih pregleda oglasa u veljači, kategorija Auto Moto je jedna od najposjećenijih Njuškalovih kategorija. Posjetitelji su u prošlom mjesecu najviše pregledavali oglase BMW-a serije 3, VW Passata, BMW-a serije 5, Renault Clija te Opel Astri.

Renault Clio je jedan od rijetkih popularnih nenjemačkih automobila u Hrvatskoj, a na našim cestama je već više od dva desetljeća. 62 posto ukupno oglašenih Renaulta Clija ima dizelski motor. 

Cijena Renault Clija dizela starog 5 godina je 50 posto niža u odnosu na novonabavnu vrijednost. Na Njuškalu se može naći i Clio s godinom proizvodnje 2018. i prosječna cijena istog s dizelskim motorom je 106 tisuća kuna. Slična cijena je i za Clio s benzinskim motorom.

Prosječna cijena Clija proizvedenog 2005. godine s dizelskim motorom iznosi 22 tisuće kuna i za 4 posto je viša u odnosu na isti s benzinskim motorom. Prosječna kilometraža oglašenih Clija na Njuškalu je 150 tisuća kilometara, podjednako za benzince i dizele. Iako je Clio sinonim za mali gradski auto, na Njuškalu postoje i pravi sportski modeli s više od 200 konjskih snaga. Cijena takvih se kreće iznad 20 tisuća eura za najnovije modele, odnosno do 10 tisuća eura za one starije od 7 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close