Pilotima i tehničarima 5.000 kuna nagrade za boj s vatrom

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2017. u 08:12
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Nagrađivanje je inicirao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uz suglasnost predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

U najtežoj sezoni od samostalnosti hrvatska protupožarna eskadrila bit će nagrađena na inicijativu ministra Krstičevića

Prema najavama iz Ministarstva obrane, najistaknutijim herojima protupožarne borbe, pilotima i tehničarima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz sastava protupožarne eskadrile bit će dodijeljene nagrade za, kako ističu u MORH-u, “golem angažman u protupožarnoj sezoni”. požar Davor Ivanković

Nagrađivanje je inicirao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uz suglasnost predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Odluka o nagradama bit će potvrđena na sjednici Vlade idućeg tjedna, a dodjeljuju se novčane nagrade od 5000 kuna (neto) pilotima kanadera, air traktora i helikoptera te zrakoplovnim tehničarima za angažman u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni “koja je bila najgora do sada, od samostalnosti Hrvatske”, kažu u MORH-u.

Protupožarna sezona, kako računaju naši zrakoplovci, traje već 84 dana. Ističu da su od tog ukupnog broja dana zračne protupožarne snage 70 dana bile angažirane u gašenju požara. U kolovozu 2017. dosad nije bilo nijednog dana u kojem zračne snage nisu bile angažirane na požarištima.

Ova nagrada odnosi se na sve pilote i aviotehničare iz sastava protupožarne eskadrile, koja je većim dijelom smještena u 93. zrakoplovnoj bazi u zadarskoj zračnoj luci u Zemuniku te manjim dijelom u splitskim Divuljama, gdje se nalaze dva namjenska protupožarna helikoptera Mi-8 MTV-1 te njihove posade i tehničari. Zemunik je pak baza za posade i tehničare šest kanadera CL-415, šest air traktora (5 AT 802 A te jedan dvosjed AT-802 F).

Ukupno će novčanu nagradu primiti stotinjak pilota i tehničara iz protupožarne eskadrile, piše Večernji list.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zašto se ovim vrijednim i hrabrim ljudima koji riskiraju svoje živote i spašavaju imovinu vrijednu stotine milijuna kuna ne isplati nagrada u visini jedne plaće.

New Report

Close