Pelješki most koristit će se besplatno, izgradnja do 2019. godine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. travanj 2015. u 11:04
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ministar je kazao i kako očekuje izradu studije izvodljivosti do kraja sljedećeg mjeseca.

 Pelješki most koristit će se besplatno, sufinancirat će se EU sredstvima u visini od 50 do 80 posto, a mogao bi biti gotov do 2018. ili 2019. godine, rekao je u petak u Dubrovniku ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Ministar je kazao i kako očekuje izradu studije izvodljivosti do kraja sljedećeg mjeseca. "Krajem svibnja bi trebala biti gotova studija izvodljivosti za Pelješki most, rade je Hrvatske ceste s konzultantima. Nakon toga slijedi revizija studije utjecaja na okoliš koja se paralelno radi, i vjerujem da bi na ljeto Hrvatske ceste mogle raspisati natječaj za projekt povezivanja juga", rekao je novinarima Hajdaš Dončić, koji danas u Dubrovniku potpisuje ugovore o sufinanciranju izgradnje lučke infrastrukture u luci Ston i pomorsko putničkog terminala Vela luka.

Istaknuo je kako je realno očekivati završenje tog projekta u roku od dvije do tri godine nakon potpisivanja ugovora, što znači da bi Pelješki most mogao biti izgrađen 2018. ili 2019. godine.

Odgovarajući na novinarska pitanja, ministar je također istaknuo kako će prije izgradnje mosta biti završeni radovi u Zračnoj luci Dubrovnik, koja je nedavno izabrana kao jedan od prva četiri projekta u Europskoj uniji za kreditiranje u sklopu tzv. "Junckerovog plana".

"Radovi u Zračnoj luci Dubrovnik bit će gotovi prije Pelješkog mosta, u prvoj fazi su već počeli, a za 20-ak dana očekujemo potpisivanje ugovora za drugu fazu, koja je financirana 75 posto bespovratnim sredstvima, a ostatak dolazi iz Junckerovog plana", izjavio je Hajdaš Dončić.

Projekt proširenja Zračne luke Dubrovnik investicija je vrijedna više od 246 milijuna eura.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Nije li pljuvanje Pelješkog mosta bila jedna od udarnih priča Stranke demokratskih parazita kao argument rastrošnosti HDZ? Sjećam se Mili-Vanilijevih ideja “koridora” …
Svaki komentar nekog SDPaša ima u sebi zaključak “uštede”. Otkako je YUsipović otišao potpuno su izgubljeni, voda je u ušima.

SDP je oduvijek bio za pelješki most!!! Hahahaha!

Mene interesira šta je ovaj krapinski mužek sa dva prezimena potpisao s Francuzima u 10 tajnih Aneks ugovora na Zagrebačkom Aerodromu ?
I čak Državne garancije ?
Koliko stotina miliona ?
Tko to zna ?

Jesu li Francuzima dali garanciju od miliarde u 10 tajnih ugovora ?

da baš, u Hrvatskoj ništa nije besplatno! krčki most je već preplaćen 100 puta pa se još naplaćuje!

New Report

Close