Otvoren natječaj za potpore Grada Zagreba projektima obnovljivih izvora energije

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2013. u 12:21
Press foto

Grad Zagreb raspisao je Javni natječaj za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba za 2013.

Grad Zagreb raspisao je Javni natječaj za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba za 2013.

Powered by portal croenergo.eu

Predmet natječaja je subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije: solarnog kolektorskog sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode, fotonaponskog sustava za proizvodnju električne energije, sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode na pelete, sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode na peći s pirolitičkim procesom izgaranja, sustava s dizalicama topline za pripremu potrošne tople vode, grijanje i hlađenje A energetske klase (prema Eurovent Energy Efficiency Classification): zrak-voda (COP≥3,2, EER≥3,1), voda-voda i zemlja-voda (COP≥4,45, EER≥5,05), sustava s vjetrogeneratorima i akumulatorima za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju (samostalni sustavi/off-grid) na području Grada Zagreba za 2013. za kuće i stanove (fizičke osobe) te malo i srednje poduzetništvo (pravne osobe).

Pravo na korištenje subvencije troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba za 2013. godinu (dalje u tekstu: sustavi OIE) iz točke 1. ovog natječaja imaju fizičke osobe s prebivalištem na području Grada Zagreba i pravne osobe koje imaju sjedište na području Grada Zagreba koje: ulažu vlastita sredstva u sustave OIE; u posljednje tri godine nisu koristile nepovratna novčana sredstva Grada Zagreba za trošak nabave i ugradnje istog sustava OIE u ukupnom iznosu većem ili jednakom od 12.000,00 kn; će ugraditi sustav OIE i održavati ga na objektu koji se nalazi na području Grada Zagreba, a koji će biti funkcionalna cjelina i koji će se sastojati od komponenti sadržanih u članku 2. Odluke o uvjetima, kriterijima i postupku za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 8/11 i 6/13).

Financijska sredstva za troškove opreme i ugradnje sustava OIE subvencionirat će se u iznosu do 40% investicijske vrijednosti odnosno do maksimalnog iznosa od 12.000,00 kn. Sredstva će se isplaćivati isključivo za troškove opreme i ugradnje nastale nakon datuma objave javnog natječaja.

Natječajnu dokumentaciju možete dobiti i putem portala croenergo.eu na sljedećem linku.

Komentirajte prvi

New Report

Close