Nakon doušnika, policija kreće prema krajnjim naručiteljima

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2012. u 12:04
Ranko Ostojić (PXL)

„Neka se napada ministra, neka ja budem taj koji sam cilj svih ovih hajki, ali njihovo je da nastave raditi“, kaže ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

„ Radi se o onome što sam već rekao – o hajci u kojoj je očiti cilj poslati poruku policiji ili je eventualno zastrašiti. Valjda za mene već znaju da me ne mogu time zastrašiti. Očito je da im ja smetam na ovome mjestu, gdje u potpunosti podržavam zakonit, profesionalan i predan rad policije, s jasnom porukom policiji – u kriminalističkom istraživanju radite svoj posao isključivo po zakonu bez obzira na to o kome se radi“, komentirao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić medijski progon skojim se suočava posljednjih dana  u intervjuu za Novi list.

Pojasnio je kako je cilj  samog organiziranog kriminala je  probiti se u vrh institucija, odnosno mjesta na kojima se odlučuje ili koje bi mogle imati informacije kojima se ruše njihove kriminalne aktivnosti. „Tako da je sasvim normalno da je ovim operacijama koje su vođene i kojima su raskrinkani oni koji su odavali najozbiljnije informacije iz važnih istraga, nastala panika na drugoj strani“, smatra ministar.

Ostojića manje interesira što je izrečeno i napisano o navodnoj aferi o prisluškivanju. Naglašava da se uopće nije radilo o  prisluškivanju već o zakonitoj ovlasti policije za izliste telefonskih brojeva. „I laik bi mogao izvesti zaključak da bi sljedeći korak u kriminalitičkom istraživanju mogao i trebao biti – istražiti tko je krajnji naručitelj i s kojim ciljem“, poručuje. „Pružio sam potporu policiji i poslao im poruku da nastave raditi najnormalnije. Neka se napada ministra, neka ja budem taj koji sam cilj svih ovih hajki, ali njihovo je da nastave raditi“, zaključio je ministar.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nažalost u demokratskim državama nezakonito stečeni dokazi ne mogu se koristiti u sudskom procesu – naravno i sve daljnje radnje/zaključci što proizlaze iz njih…
Ostojiću, još nije dokazano da li je prisluškivanje bilo pravno utemeljeno a ti već ideš u progon…
Cilj ne opravdava sredstva… Nedužan dok se ne proglasi krivim… Puste su riječi u državnim organima…

New Report

Close